Gourmet Expo:Food and wine bar Zinfandel osvojio rivu

Gourmet Expo:Food and wine bar Zinfandel osvojio rivu

Na  Gourmet Expo 2018. na rivi u Splitu , u organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), u nedjelju se predstvilo devet najboljih restorana.

 

 

Izložba jela

Izložba jela i natjecanje na 30-metarskom  stolu označili su i početak turističke sezone, te pokazali da je splitska gastro scena dosegnula novi iskorak i izašla iz prosječnosti. Dioclecian's Wine house, Konoba Korta, Marvie hotel, Food and wine bar Zinfandel, Mediterraneo, Zrno soli, Mazzgoon, La Grotta i Catering tim Studentskog centra Sveučilišta u Splitu, spremali su tri slijeda i zorno predsatvili kako treba izgledati kvalitetna i maštovita mediteranska gastronomija kao okosnica  Splita kao glavnog hrvatskog turističkog odredišta. U ukupnom poretku, titulu najboljeg ponio je tim kuhara Food and wine bara Zinfandel, dok je srebrom nagrađen je restoran Zrno soli. Trećeplasirana je bila ekipa Mazzgoona koja je nedavno oduševila i finskog predsjednika.  Predjela, glavna jela i deserte ocjenjivali su iskusni dalmatinski chefovi Hrvoje Zirojević, Antun Nišević, Marija Lulić, Željko Neven Bremec, Goran Staničić i drugi, koji su bili ugodno iznenađeni napretkom splitske gastro scene od prvog Gourmet Expoa održanog 2016. godine. Razgrabljeno je 300-ak porcija maštovitih mediteranskih delicija, a moglo se kušati i autentične kreacije ponajboljih splitskih kuhara mlađe generacije.

Mediteran na stolu

"Ovim je savršena slika Splita poslana u svijet. Mnogo bolje smo mogli doživjeti Mediteran na stolu nego prije dvije godine. Bio sam oduševljen. Splitska scena se podignula na višu razinu i vidim da mladi, kvalitetni ljudi, koji stoje iza ovih tanjura nisu otputovali u Irsku i Njemačku nego su se nastavili usavršavati i graditi novu gastronomsku priču Splita. To je dobar pokazatelj kamo ide naša regija. Pribižavamo se Istri, Zapadnoj Europi. No, što se tiče sveukupne gastronomske scene u Splitu još treba poraditi na pojedinim segmentima, a to su, prije svega, zajednički nastupi i složnost u promicanju domaće kužine, kao i napuštanje negativnih segmenata poput nepoštivanja jednih drugih, koje je, nažalost još uvijek prisutno u našem poslu i mentalitetu" - poručio je iskusni hrvatski kuhar, Antun Nišević jedan od osnivača ŠKMER-a.

ŠKEMER /HIA.com.hr
foto:

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.