HGK otvara ured u Beogradu

HGK otvara ured u Beogradu

Hrvatska gospodarska komora (HGK) danas  svečano otvara ured u Srbiji, osmom najznačajnijem trgovinskom partneru Hrvatske.

„Zbog velikog broja naših tvrtki koje posluju u Srbiji, ali i onih koje žele ostvariti kontakte ili otvoriti svoje tvrtke u Srbiji, pokazala se potreba da HGK kao institucija bude prisutna na terenu. Upravo zato ponovno otvaramo Predstavništvo u Beogradu koje će promicati i zastupati interese hrvatskoga gospodarstva. Poseban fokus ćemo staviti na uspostavljanje boljih poslovnih odnosa između gospodarskih subjekata dviju zemalja, privlačenje investicija, transfer tehnologija i znanja te praćenje zakonskih regulativa iz područja gospodarstva.

 

 

Obostrana korist

Sigurni smo da će Predstavništvo pridonijeti daljnjem poboljšanju gospodarskih veza između Hrvatske i Srbije, na obostranu korist“, poručio je predsjednik HGK  Luka Burilović, dodavši da je otvaranje podružnice još jedan korak prema jačanju izvozne orijentacije hrvatskoga gospodarstva i dugoročno održivoga gospodarskog rasta.

Otvorenje Predstavništva HGK u Republici Srbiji održat će se u Beogradu u 17.30, a na svečanom primanju pozdravnim govorima prisutnima će se obratiti predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović, predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

autor: Emil Makovička/HIA.com.hr
foto: HGK

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.