Počeli radovi na Novoveškoj cesti, uz koju će biti obnovljeno još 30 dionica prometnica u Varaždinskoj

Počeli radovi na Novoveškoj cesti, uz koju će biti obnovljeno još 30 dionica prometnica u Varaždinskoj

Na dionicama županijske ceste Ladanje – Nova Ves te Nova Ves – Varaždin u punom jeku su radovi na sanaciji kolničke konstrukcije te na presvlačenju novim slojem asfalta. Riječ je o dvije od ukupno 32 dionice županijskih i lokalnih cesta na području Varaždinske županije, koje su oštećene u potresu, a koje će investitor, Županijska uprava za ceste obnoviti bespovratnim EU sredstvima.  

Radove su danas obišli župan Anđelko Stričak sa zamjenicom Silvijom Zagorec, načelnicima općina Petrijanec, Maruševec, Sračinec i Vinica, Željkom Posavcem, Marijom Klapšom, Božidarom Novoselcem i dr. sc. Branimirom Štimecom, kao i ravnateljem ŽUC-a Tomislavom Osonjačkim, njegovim zamjenikom Krunoslavom Lukačićem te županijskim i općinskim vijećnicima.  

- Sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije saniramo i presvlačimo novim slojem asfalta 51 kilometar županijskih i lokalnih cesta na 32 dionice u 24 općine i grada. Uloženo će biti više od 7,6 milijuna eura bespovratnih sredstava. Među njima je i ulaganje u Novovešku cestu koja prolazi područjima pet jedinica lokalne samouprave, Sračinca, Vidovca, Petrijanca, Maruševca i Vinice, a koriste je građani cijelog sjeverozapadnog područja Varaždinske županije, dakle i stanovnici općina Cestica, Klenovnik, Bednja, Donja Voća i Grada Lepoglave. Presvučena će biti novim slojem asfalta u dužini od 7.620 metara, a vrijednost ulaganja je 1.928.000 eura. Zahvaljujem Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture koje nam je dodijelilo sredstva iz Fonda solidarnosti, koja ulažemo u korist naših građana kojima ćemo osigurati što sigurnije prometovanje županijskim i lokalnim cestama - rekao je župan Anđelko Stričak.  

Ulaganja u Novovešku cestu tu neće stati. - Po završetku sanacije ove dvije dionice, nastavljamo s modernizacijom prema Donjoj Voći, Slivarskom, Zlogonju, Višnjici, pa sve do Trakošćana. Možemo najaviti da će u sljedeće dvije do tri godine biti obnovljena u cijeloj dužini od Varaždina do Trakošćana – istaknuo je župan Stričak. Radovi na sanaciji cesta oštećenih potresom obavljaju se diljem županije, napomenuo je ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački.  - Prvenstveno bih izrazio zadovoljstvo što smo nakon dužeg kišnog razdoblja, prije 10-ak dana uspješno i zajedničkim snagama ponovno krenuli s  intenzivnim radovima na cestama – naveo je Osonjački. 

Zadovoljstvo radovima iskazali su i načelnici općina. - Ova prometnica je žila kucavica općina Maruševec, Vinica, Cestica, Sračinec, Petrijanec, tako je ovo ulaganje na korist svih žitelja jedinica lokalne samouprave, a prije svega je važno zbog sigurnosti u prometu jer znamo da je ova dionica izuzetno prometna – istaknuo je načelnik Sračinca Božidar Novoselec. 

- Drago nam je što će u narednim tjednima radovi na rekonstrukciji biti završeni i što ćemo imati u potpunosti uređenu prometnicu koju građani u ovo vrijeme maksimalno koriste da bi obilazili državnu cestu D35, na kojoj još uvijek traju radovi na projektu aglomeracije – rekao je načelnik Maruševca Mario Klapša. - Dvije trećine novoveške ceste prolazi kroz općinu Petrijanec. Zahvaljujem ŽUC-u, Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i Fondu solidarnosti koji financira ovaj vrijedan projekt. Nakon što završe radovi, očekujemo da će problem biti brzina, pa smo već započeli razgovore sa županom da se postave upozorenja vozačima da vožnju prilagode uvjetima na cesti – naveo je načelnik Petrijanca Željko Posavec.      

- Možemo reći da je ovo naša najvažnija cesta, jer približava Vinicu Varaždinu. Ovom cestom će mještani Općine Vinica za svega 15-ak minuta stići u Varaždin. Ova cesta bit će jako lijepo uređena, ali moramo pripaziti na brzinu i sigurnost, tako da se nadam da ćemo za nekoliko godina izgraditi i biciklističku stazu – rekao je načelnik Vinice dr. sc. Branimir Štimec. 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.