Veliki sajam u središtu Varaždina obilježio 114. obljetnicu obrtništva

Veliki sajam u središtu Varaždina obilježio 114. obljetnicu obrtništva

U okviru proslave 114. obljetnice organiziranog obrtništva u gradu Varaždinu Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin organiziralo je veliki sajam u središtu grada.

Na jučerašnjoj je  svečanoj sjednici Skupštine Udruženja 37 obrtnika  podarilo je i priznanjima za dugogodišnji doprinos obrtništvu.

Dva obrta ove godine obilježavaju 50 godina neprekidnog rada, jedan 40 godina, deset njih posluje 30 godina i dvadeset i četvero obrtnika puni 20 godina rada u obrtništvu.
Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin proslavu svoje obljetnice nastavilo je današnjim sajmom na glavnom trgu u Varaždinu, a ovogodišnje sedmo po redu sajmovanje privuko je osim članova Udruženja, i nekoliko gostiju iz Slavonije i Istre.

U zabavnom dijelu programa, na pozornici ispred gradske vijećnice nastupili su članovi Centra tradicijske kulture Varaždin s plesnim i tamburaškim sastavom, plesna skupina Sidonija udruge Podkalnički plemenitaši iz Gornje Rijeke i Varaždinsko obrtničko glazbeno društvo.
U dvorištu Obrtničkog doma, održano je i tradicionalno kuhanje gulaša u kotlićima, a natjecale su se ekipe udruženja Ivanec, Ludbreg, Novi Marof, ugostitelja, te domaćina Varaždinaca, a ocjenjivalo se i umijeće izrade tradicionalnih zagorskih štrukli. Sajam bi trebao pridonijeti turističkoj ponudi grada.

Hia/ M.B.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.