Premijer čestitao građanima i građankama RH Međunarodni praznik rada

Premijer čestitao građanima i građankama RH Međunarodni praznik rada

Premijer Andrej Plenković  čestitao je hrvatskim građankama i građanima Međunarodni praznik rada, te naglasio da je Vlada dokazala sustavni rad na stvaranju gospodarskog okruženja za novo zapošljavanje, bolje plaće i viši životni standard, a u suradnji sa socijalnim partnerima  na političkoj stabilnosti, pravnoj sigurnosti, rastu i solidarnosti.

- Prošle godine ostvaren je suficit opće države kao potvrda Vladine odlučnosti i odgovornosti u vođenju fiskalne politike, a te su napore, prepoznale i međunarodne financijske institucije i rejtinške agencije te su podigle kreditni rejting Hrvatske, kojoj predstoji još samo jedna stepenica do investicijskog rejtinga.

Premijer naglašava da Hrvatska ima stabilni i dugoročno održivi gospodarski rast, javni dug se sustavno smanjuje, bilježi najveći pad stope nezaposlenosti u zemljama EU-a, shodno tomu i rast zaposlenosti. Brigu za hrvatskog radnika, navodi, Vlada je pokazala spašavanjem tisuća radnih mjesta koja su bila ugrožena krizom u Agrokoru.-

-Izazovi s kojima se suvremeno hrvatsko društvo suočava ne rješavaju se preko noći. Dokazali smo da sustavno radimo na stvaranju gospodarskog okruženja koje će omogućiti novo zapošljavanje, bolje plaće i u konačnici viši životni standard. Želimo poboljšati uvjete života i položaj obitelji kako bismo zadržali naše ljude i zaustavili iseljavanje, osobito mladih te na taj način omogućili demografsku revitalizaciju zemlje.

Vladi nismo zaboravili kontinuiranu suradnju i socijalni dijalog s poslodavcima i sindikatima, jer samo zajedničkim djelovanjem i partnerstvom možemo ostvariti bolju Hrvatsku. Stoga Vlada ustrajno nastavlja raditi na ostvarenju naših temeljnih ciljeva  - zaključuje premijer.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u svojoj je čestitci naglasio:

-Na Međunarodni praznik rada prisjećamo se povijesnih događaja od 1. svibnja 1886. kada je 40.000 radnika prosvjedovalo u Chicagu tražeći priznavanje svojih temeljnih prava i dostojanstva. Danas ta višestoljetna borba radnika treba biti podsjetnikom na sve što je postignuto u osnaživanju radničkih prava. Ona treba biti i dodatni poticaj da nastavimo stvarati uvjete u hrvatskom društvu u kojem će svaki pojedinac imati jednake mogućnosti za rad, dostojan život od svog rada, kao i za socijalnu sigurnost, društvenu pravednost i solidarnost na dobrobit daljnjeg razvoja Hrvatske -poručio je žaželjevši svim građankama i građanima Republike Hrvatske sretan Međunarodni praznik rada i Predsjednik Hrvatskog sabora, Gordan Jandroković.

HIA/HRT.HINA

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.