Stigao toplinski val - temperature i do 40 °C

Stigao toplinski val - temperature i do 40 °C

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju na opasnost od velikih vrućina. Naime, cijelu je Hrvatsku ponovno zahvatio toplinski val, vrhunac se očekuje u ponedjeljak 12. kolovoza. Najviša temperatura zraka uglavnom će biti oko 35 °C, a ponegdje i viša - osobito u unutrašnjosti Dalmacije, gdje će vjerojatno već u nedjelju, te posebice u ponedjeljak biti i oko 40 °C! 
 

Najvažnije preporuke, kako ističu u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo su: nastojte rashladiti prostor u kojem boravite, izbjegavajte koliko možete izlazak u najtoplijem dijelu dana od 10 do 17 sati, rashladite tijelo i pijte dovoljno tekućine, jedite laganu i nezačinjenu hranu, tuširajte se ili kupajte u mlakoj vodi, nosite laganu i široku odjeću i posjetite obitelj, prijatelje i susjede koji većinu vremena provode sami.

Osim vrhunca vrućine, tijekom još sunčanoga ponedjeljka nekima bi mogao smetati i sve zamjetniji pad tlaka i sve nepovoljnije biometeorološke prilike, a u utorak i dolazak vlažnijeg i nestabilnijeg zraka, s kojim će ponovno u mnogim mjestima biti kiše, često i u obliku pljuskova s grmljavinom. Opširnije o prognozi vremena pogledajte ovdje. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.