Šesta OŠ Varaždin dobila nadograđeni aneks sa sportskom dvoranom

ŠESTA OŠV

U Varaždinu je večeras upriličeno otvorenje nadograđenog aneksa sa sportskom dvoranom u ponajboljoj hrvatskoj “Školi za život”, Šestoj osnovnoj školi Varaždin, koju ove godine polazi 800 učenika. S nadogradnjom škola je dobila nove učionice sa STEAM kabinetima, novu knjižnicu i novu sportsku dvoranu, a uz otvorenje učenici su bogatim edukativno zabavnim programom zorno dočarali čime se sve bave u okviru svojih nastavnih i izvan-nastavnih aktivnosti.
Radosti druženja u novim prostorima pridružili su se i gradonačelnik Ivan Čehok sa suradnicima te ministrica znanosti i obrazovanja Blažena Divjak, sa svojom zamjenicom Lidijom Kralj.
Ministrica je posebno pohvalila ravnatelja i nastavnike Škole koji su postigli izvrsne rezultate u eksperimentalnoj fazi projekta “Škola za život” te naglasila da bi svoje znanje kao mentori mogli prenositi školama koje to još nisu provodile ili su bile manje uspješne.

Gradonačelnik Ivan Čehok rekao je da izgradnja novih prostora i nove dvorane ima trojaku vrijednost i za školu odnosno učenike i njihove roditelje i Grad.
- Mi smo ovime zaključili kompletnu izgradnju škola koje su sada sve u jednom smjeni. Još ćemo dugo biti jedini hrvatski grad u kojem djeca, roditelji i nastavnici rade u jednoj smjeni. Druga vrijednost jest što je ponajbolja škola uopće u Hrvatskoj napokon dobila suvremenu knjižnicu i suvremene kabinete. Treća vrijednost je da ovom sportskom dvoranom i naši sportaši konačno dobivaju dvoranu koju će moći koristiti, a bit će to i dvorana za koncerte ili druga događanja jer će moći primiti i do tri tisuće posjetitelja rekao je Čehok dodavši da je Grad Varaždin u projekt uložio 15,8 milijuna kuna vlastitih sredstava dok je oko milijun kuna uložilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
Ministrica Blaženka Divjak ravnatelju škole i Gradu kao osnivaču čestitala je na investiciji,ali i sjajnim rezultatima koje postiže ta "Škola za život" koja je kako je rekla postala pravi prostor za život. Škola postiže sjajne rezultate, skrbi se o svojim darovitim učenicima ali i onima s poteškoćama u razvoju. I ravnatelj VI. osnovne škole Mario Stančić nije krio oduševljenje što je nova dvorana konačno izgrađena te zahvalio svima koji su u tom projektu sudjelovali uključujući i sve bivše i sadašnje zaposlenike, graditelje, učenike i njihove roditelje te posebno Grad i Ministarstvo obrazovanja na svesrdnoj podršci, te izrazio posebno zadovoljstvo što je škola nedavno postala jedno od europskih točaka za darovite učenike.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.