Škola bez stresa! - Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin sve većem je broju učenika prvi izbor

privatna gimnazija

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin je škola bez stresa koja učenicima nudi prijateljsko ozračje u učenju i odrastanju. Škola nudi individualan pristup uz stalno praćenje i pomaganje u savladavanju gradiva, kao i niz drugih zanimljivih pogodnosti koje gimnazijsko obrazovanje pretvaraju u zadovoljstvo uspjehom te pružaju kvalitetnu odskočnu dasku za izbor studija i budućeg zanimanja, a zašto je već nizu generacija ona bila sjajan izbor opisuje Nives Risek, ravnateljica škole.

- Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin osnovana još 1997. godine i prva je privatna srednja škola u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Iz škole je dosad izašlo 19 generacija maturanata koji su danas već uspješni akademski obrazovani građani koji nastavljaju graditi svoje karijere u Hrvatskoj i diljem svijeta. 

Učenici u našoj školi mogu birati između ovih usmjerenja: Opće gimnazije, Jezične gimnazije, Informatičke gimnazije (s većim brojem sati informatike) te Sportske gimnazije (s programom prilagođenim učenicima sportašima.) U Prvoj privatnoj gimnaziji s pravom javnosti Varaždin iznimna se pozornost  posvećuje i učenju stranih jezika. Obvezno se uče dva strana jezika, a po želji i treći kao izborni.

Izbor između pet stranih jezika, učeničke razmjene, kampovi

Nastava stranih jezika, kako ističe ravnateljica, posebno je organizirana za početnike, a posebno za napredne. Učenici mogu birati - engleski, njemački, francuski, talijanski ili španjolski jezik. Posebnost koja privlači je i mogućnost odlazaka na učeničke razmjene u inozemstvo ili sudjelovanje u ljetnim kampovima u državama zapadne Europe, odnosno Kanade i SAD-u.

Pripreme za državnu maturu i upise na željeni studij

Od prvog razreda učenici imaju pojačanu nastavu iz hrvatskog, matematike, stranog jezika, odnosno obveznih predmeta na državnoj maturi. U trećem i četvrtom razredu nastavljaju se pripreme za državnu maturu s pripremama za svaki obvezni predmet posebno za višu i nižu razinu. Od trećeg razreda uključuju se u pripreme za državnu maturu i iz onih predmeta koji su im potrebni za upis na točno određeni fakultet, a rezultat toga je ističe na dalje ravnateljica i zavidni uspjeh učenika na državnoj maturi te pri upisu na željene fakultete.

Poseban pristup sportašima, glazbenicima

Posebnost ove škole je individualni pristup svakom učeniku, a takav pristup posebno je važan učenicima sportašima ili glazbenicima koji često zbog treninga, natjecanja i nastupa moraju izostati iz škole.
- Kada se vrate u školu naši profesori s njima sjednu i nadoknade gradivo koje su propustili – napominje ravnateljica Risek dodajući:

S učenicima se dogovaraju datumi usmenih ispita

-Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin je i škola bez stresa. S učenicima se dogovaraju datumi kada će odgovarati kako bi se izbjegao stres i anksioznost prisutan kod ispitivanja ili pisanja ispita. Jedna od posebnosti ove škole je i održavanje nastave iz pojedinih predmeta po razdobljima od nekoliko tjedana.
- Nastava iz pojedinih predmeta organizirana je po razdobljima, od po osam tjedana, što znači da u tom vremenu pojedine predmete učenici slušaju više, a neke predmete uopće nemaju. Takav način organizacije nastave omogućava učenicima da se usredotoče na manji broj predmeta i efikasnije uče, a ocjene se zaključuju i prije kraja školske godine - naglašava ravnateljica Risek.

Dodatni rad s nadarenima - pripreme mapa za arhitekturu, dizajn likovnu umjetnost

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin za učenike organizira svakodnevne instrukcije i konzultacije u školi - iz matematike, fizike, kemije i stranih jezika i po potrebi iz drugih predmeta i to u sklopu redovne nastave.

Dodatno se radi s nadarenim učenicima, a posebna pozornost posvećuje se onima koji imaju smisla za likovnu umjetnost  te se već od prvog razreda uključuju u izradu likovne mape potrebne za upis na studije poput arhitekture, dizajna ili na Likovnu akademiju. Jedna od posebnosti škole je i terenska nastava. Dva puta godišnje, u travnju i listopadu, učenici odlaze na terensku nastavu, pri čemu je jedna obično u Hrvatskoj, a druga u inozemstvu.

Posjetite nas ! 

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin poziva sve učenike završnih razreda osnovnih škola da se najave i dođu svake  subote u školu otvorenih vrata - u Supilovu  22, Varaždin  u vremenu od 10 do 12 sati.

Uz poštivanje svih mjera uvedenih zbog epidemije koronavirusa mogu razgledati školu i iz prve ruke upoznati se s uvjetima školovanja. Moguć je posjet školi tijekom subota u svibnju i lipnju uz obaveznu prethodnu najavu na brojeve: 042/200-334 ili 098/331-227.

Zašto odabrati  našu školu?

Poseban pristup učenicima s disleksijom i disgrafijom

Učenicima koji imaju disleksiju i disgrafiju omogućavamo drugačiji pristup u nastavi kako bi uspješno savladali nastavno gradivo. Tim učenicima osigurava se po potrebi i osobni pomagač na državnoj mature.

 Na nastavi najviše volimo pitanje "ZAŠTO?" jer to je uvijek dobar poticaj za daljnje učenje i istraživanje nepoznatog.

Prijateljsko ozračje i poticajna atmosfera

U školi vlada prijateljsko ozračje zahvaljujući kojem je učenicima lakše savladati gradivo uz ugodnu i poticajnu atmosferu.

Kada se nađu u problemu učenici se uvijek mogu obratiti psihologinji. Osim što im prenosi znanje i interes za psihologiju, pomaže im u odrastanju, oblikovanju stavova, mišljenja i pronalaženja vlastitog životnog puta

Novi projekti - platforma za online prezentacije i predavanja

U tijeku je izrada online platforme na kojoj će učenici imati sve prezentacije i predavanja koje će moći pogledati u bilo kojem trenutku iz svih predmeta. Zahvaljujući tome nastavu će moći pratiti sportaši koji često izostaju zbog treninga i natjecanja, ali i učenici koji su bolesni.  I za kraj - pozivamo vas da pogledate video o školi, kojega su snimili sami učenici. – zaključuje ravnateljica.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.