Na Hrvatskom vojnom učilištu promovirani časnici zdravstvene službe

Na Hrvatskom vojnom učilištu promovirani časnici zdravstvene službe

Pored liječnika, postali ste i časnici. Budite ponosni na sebe i spremni da se i dalje usavršavate tijekom svoje karijere, poručio je general Pađen.

Na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ u petak, 13. studenoga održana je svečanost završetka izobrazbe 11. naraštaja Temeljne časničke izobrazbe – zdravstvene službe. Izobrazbu je završilo devet polaznika kojima su uručene svjedodžbe, uvjerenja, ukazi o činovima, časnički bodeži i značke o završenoj prvoj razini slijedno rastuće izobrazbe časnika.

Na svečanosti su nazočili zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta general-pukovnik Mate Pađen, savjetnik načelnika GS OS RH za zdravstvo general-bojnik Boris Zdilar, zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Blaž Beretin, načelnik Centra vojnih škola „Petar Zrinski“ brigadir Damir Stručić i zapovjednik Časničke škole „Andrija Matijaš Pauk“ brigadir Mirko Stošić.

U svom obraćanju general Pađen čestitao je na uspješno završenoj izobrazbi. „Kao studenti Medicinskog, Stomatološkog i Veterinarskog fakulteta morali ste proći opsežno i zahtjevno obrazovanje, te ste uz mnogo truda i samoodricanja stekli akademski naziv. Dolaskom na Hrvatsko vojno učilište "Dr. Franjo Tuđman" otvorili ste novo poglavlje u vašem životu. Započeli ste izobrazbu da bi postali časnici Hrvatske vojske te dali svoj doprinos daljnjem razvoju naših oružanih snaga. Ova svečanost dokazuje da ste i taj dio uspješno savladali“ rekao je general Pađen.

„Kao časnice i časnici bit ćete raspoređeni na nova radna mjesta unutar oružanih snaga, što predstavlja novo poglavlje u vašem životu s novim izazovima. Zapamtite, pored liječnika, postali ste i časnici. To su dva odgovorna i etična poziva, a ne zanimanja. Budite ponosni na sebe, samouvjereni i spremni da se i dalje usavršavate tijekom svoje profesionalne karijere“ naglasio je general Pađen.

General-bojnik Boris Zdilar uputio je čestitke novim časnicama i časnicima te istaknuo kako je ponosan što su odabrali Hrvatsku vojsku kao jednu veliku obitelj. Čestitke je također uputio i brigadir Mirko Stošić naglasivši da se školovanjem i obrazovanjem stječu potrebne kompetencije za obnašanje časničke dužnosti.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.