Djeci slabijeg imovinskog statusa u varaždinskim osnovnim školama osigurana prehrana u školi

Djeci slabijeg imovinskog statusa u varaždinskim osnovnim školama osigurana prehrana u školi

Kako bi djeci koja žive u siromaštvu ili u riziku od siromaštva u varaždinskim osnovnim školama bila osigurana prehrana u školi, gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok u ponedjeljak je u Gradskoj vijećnici potpisao sporazum s ravnateljima varaždinskih osnovnih škola. Dokument su također potpisali ravnatelji Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar i ravnateljica Katoličke osnovne škole Svete Uršule.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok je tom prigodom naglasio: To je jedan hvalevrijedan projekt i ja zahvaljujem ravnateljima, nastavnicima  i ostalom osoblju koje provodi taj projekt u školama. Bilo bi bolje da ga nema. Ali i u najbogatijim europskim državama ima uvijek dio djece koja ne mogu sami kupiti školsku prehranu. Ovo je dobro jer možemo svoj djeci omogućiti da imaju prehranu u školi. To nisu samo djeca koja su siromašna, to su djeca koja su u riziku od siromaštva. rekao je gradonačelnik i zaključio:  – Ovime činimo ono što je bitna funkcija grada, a to je da svoj djeci dajemo djeci jednake šanse i da se osjećaju ugodno i ravnopravno te jednakima sa kolegama u školi.

Pročelnica Draženka Dević je navela ga je novim projektom Grada Varaždina „Školska prehrana za sve – SPAS IV“ u školskoj godini 2020.-2021. obuhvaćeno je 752 učenika, a ukupna vrijednost projekta iznosi  879.301,13 kuna. Projekt je financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020. temeljem javnog poziva Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Na kraju sastanku, gradonačelnik je ravnateljima škola povodom jučerašnjeg Međunarodnog dana darivanja knjiga podijelio pakete knjiga i slikovnica kojima se kod učenika želi potaknuti ljubav prama knjizi, odnosno prema čitanju.

Ova elektronička poruka je povjerljiva i može sadržavati povlaštene informacije. Ako niste naznačeni primatelj, niste ovlašteni čitati, printati, pohraniti, obrađivati ili priopćavati ovu poruku. Ako ste ovu poruku primili greškom, molimo Vas da o tome odmah obavijestite pošiljatelja i izbrišete ovu poruku, njene privitke i kopije. Grad Varaždin ne preuzima nikakvu odgovornost s obzirom na bilo koju moguću netočnost bilo kojeg podatka koji je sadržan u ovoj poruci, ako takav podatak nije povezan s registriranim predmetom poslovanja Grada Varaždina. Stajališta izražena u ovoj poruci ne odražavaju nužno službena stajališta Grada Varaždina. Hvala!

Razmislite prije printanja ove poruke. Ne printajte - štedite papir i energiju - čuvajte prirodu!

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.