Objavljen natječaj za dodjelu stipendija Varaždinske županije: stipendije povećane, uvrštena nova zanimanja od posebnog interesa

Objavljen natječaj za dodjelu stipendija Varaždinske županije: stipendije povećane, uvrštena nova zanimanja od posebnog interesa

Natječaj za dodjelu stipendija Varaždinske županije za školsku/akademsku godinu 2021./2022. objavljen je danas, 19. listopada. Ukupno će biti dodijeljeno 65 novih stipendija, od čega 53 studentima i 12 učenicima srednjih škola. 
Novost je da su stipendije povećane, pa će učenici mjesečno dobivati po 400 kuna (ranije 300 kuna), a studenti po 800 kuna (ranije 700 kuna). Stipendije se isplaćuju svih 12 mjeseci u godini, čime učenici godišnje dobivaju 4.800 kuna, a studenti 9.600 kuna. 
Stipendije se dodjeljuju u četiri grupe i za svaku će biti utvrđena posebna lista reda prvenstva dobivena bodovanjem uspjeha te postignutih izvannastavnih rezultata.

U grupi zanimanja od posebnog interesa za Varaždinsku županiju stipendije se dodjeljuju, za magistre elektrotehnike, strojarstva, matematike, fizike, doktore medicine, a prvi put i za magistre tekstilnog inženjerstva i tehnologije te stručne prvostupnike tekstilne, odjevne i obućarske tehnologije.Pravo na stipendije imaju i nadareni studenti koji studiraju na sveučilišnim i stručnim studijima, kao i izuzetno nadareni studenti iz pojedinih područja umjetnosti. Uz to, stipendije se dodjeljuju za studente i učenike loših socio-ekonomskih prilika koji studiraju na sveučilišnim ili stručnim studijima.

Novost je i to da će stipendije automatizmom dobivati i učenici srednjih škola koji su na međunarodnim natjecanjima osvojili prvu, drugu ili treću nagradu te učenik koji je izabran za najboljeg učenika završnih razreda srednjih škola.

Prijave se zajedno s dokumentima utvrđenima natječajem mogu podnijeti putem on-line prijave na službenim web stranicama Varaždinske županije www.vzz.hr ili putem pošte na adresu: Varaždinska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport, Franjevački trg 7, 42000 Varaždin, s naznakom „Povjerenstvo za dodjelu stipendija Varaždinske županije“. Rok za podnošenje prijava je 3. studenoga 2021. godine. 
Online prijava, uvjeti te dokumenti za prijavu objavljeni su na internetskim stranicama Varaždinske županije: https://bit.ly/3aR7NLr.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.