Glazbena škola Varaždin video uradcima promovira svoje talente ali i ljepote Županije

Glazbena škola Varaždin video uradcima promovira svoje talente ali i ljepote Županije
„Neispričana ljepota Varaždinske županije“ GŠV

“Nema umjetnosti koja bi kao glazba djelovala na najšire slojeve ljudstva – od onih najpriprostijih do kulturno istančanih bića. Ona govori razumljivim jezikom i ne treba nikakvih tumača ni prevodilaca, ona obuzima čovjeka svojim melodioznim govorom, uzbuđuje ga ritmom pokreće ga na ples i pjevanje, budi u njemu radost…” (K. Filić, Glazbeni život Varaždina, predgovor).

U svojoj knjizi „Glazbeni život Varaždina“ ovim riječima Krešimir Filić opisuje glazbu i utjecaj glazbe na sve segmente društva. Utjecaj koji glazba ima na razvoj društva kroz povijest je neizmjeran, a prava kultura bez glazbe ne može se ni zamisliti. U Varaždinu i Varaždinskoj županiji, glazba se pokazala kao umjetnički izričaj koji je izuzetno obogatio kulturu i utjecao na razvoj kulture kao takve na cijelom području sjeverozapadne Hrvatske. „Neispričana ljepota Varaždinske županije“ projekt je Glazbene škole u Varaždinu i Koncertnog ureda Varaždin pod pokroviteljstvom Varaždinske županije. Kroz video uratke koji sadrže umjetničke dosege varaždinske Glazbene škole snimljene na atraktivnim i nedovoljno istaknutim lokalitetima Varaždinske županije, cilj je ostvariti što  veću vidljivost županije na europskoj i svjetskoj razini i povećati interes za upis učenika u osnovnu i srednju glazbenu školu.

Tako će se kroz nekoliko video uradaka tijekom ove godine učenici Glazbene škole u Varaždinu predstaviti na nekoliko lokacija na području Varaždinske županije koje do sad nisu bile dovoljno vidljive, odnosno koje zahtijevaju pretvorbu u atraktivne kulturno-turističke lokalitete. Osim snimljenih koncerata mladih glazbenika, projekt „Neispričana ljepota Varaždinske županije“ rezultirat će i promidžbenim video spotom koji će predstavljati Varaždinsku županiju i Glazbenu školu u Varaždinu.

Arboretum Opeka, hortikulturni spomenik, jedan je od najznačajnijih spomenika prirode na području Varaždinske županije i jedan od najvrjednijih hortikulturnih objekata u Srednjoj Europi. Perivoj parka koji zauzima prvo mjesto od tri arboretuma hrvatske baštine bio je prva lokacija snimanja na kojem su se predstavili talentirani učenici Glazbene škole u Varaždinu.

Kako izgleda spoj glazbe i prirode u ovim će vam video uradcima pokazati Lucija Čehok i Leonard Kobal, učenici Odjela za klavir i Klara Blažunaj, učenica Odjela solo pjevanja Glazbene škole u Varaždinu. Svojim talentom mladi su glazbenici oduševili šetače u parku, a zasigurno će svojim video uradcima i vas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povijesno gledano, glazba i razvoj glazbe u Varaždinu, posredno su utjecali na razvoj niza kulturnih institucija na području grada i županije, kao i na društvenu svakodnevicu sjeverozapadne Hrvatske. Mnogobrojne su inicijative Glazbene škole, koje su pružanjem stručne pomoći i suradnje sa kulturnim društvima i organizacijama u Varaždinu i regiji, doprinijele razvitku kulture glazbe i izvan programa rada u samoj instituciji. Nastupima zborova i orkestara diljem cijele županije, Glazbena je škola promovirala glazbu i to sa velikim i zapaženim utjecajem, bile su to aktivnosti koje su omogućavale da i sama mala mjesta unutar cijele sjeverozapadne Hrvatske uspješno razvijaju glazbeni život i tako kulturno obogate područje vlastitom kulturnom / umjetničkom djelatnošću.

 

 

 

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.