Znanstvenik u meni - natjecanje u komunikaciji znanosti za srednjoškolce je otvoreno, završnica u siječnju

zum

Znanstvenik u meni - natjecanje u komunikaciji znanosti za srednjoškolce je otvoreno. Tim studenata, znanstvenika i komunikatora znanosti organizira inauguralno natjecanje "Znanstvenik u meni!" u komunikaciji znanosti namijenjeno srednjoškolcima i srednjoškolkama u Republici Hrvatskoj.

Od natjecatelja se očekuje da samostalno ili u paru izaberu temu iz bilo kojeg znanstvenog područja o kojoj će napraviti rad - snimiti videozapis u trajanju od dvije do četiri minute u kojemu predstavljaju izabranu temu na zanimljiv, razumljiv i inovativan način, a najboljih 8 do 15 natjecatelja bit će pozvano u završnicu natjecanja gdje će nastupiti uživo pred žirijem i publikom te će biti proglašeni i nagrađeni pobjednici natjecanja. Žiri natjecanja sastavljen je od  tima stručnjaka: Ivica Puljak, profesor na FESB-u i poznati znanstvenik i komunikator znanosti, Jasna Puizina, biologinja i redovita profesorica na Prirodoslovnomatematičkom fakultetu Sveučilišta u Splitu, Franka Miriam Brueckler, matematičarka i docentica na Prirodoslovnomatematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Vera Musil, specijalist školske medicine, docent pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu / Škola narodnog zdravlja “Andrija Štampar”, Mario Borna Mjertan, student na PMF-MO, voditelj projekta "Znanstvenik u meni!" Završnica natjecanja održat će se 4. siječnja 2019. u hotelu Panorama Zagreb.

Zahvaljujući pokroviteljima natjecanja – Educateamu, Školskoj knjizi, Medical Intertradeu, Ljekarni Škoko i evotv-u – najbolji radovi bit će kvalitetno nagrađeni za svoj trud. Prijave na natjecanje bit će otvorene do 1. prosinca, stoga ne propustite ovu priliku da se dokažete kao kvalitetne komunikatore i osvojite bogate nagrade! Više informacija o natjecanju možete pronaći na službenoj web stranici natjecanja zum.educateam.hr, kao i na Facebook (@znanstvenikumeni) i Instagram stranici natjecanja (@znanstvenikumeni), a za sva pitanja se slobodno obratite voditelju projekta na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.