Ministarstvo otvorilo natječaj za 10.000 stipendija studentima nižega socio-ekonomskog statusa

DIVJAK

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2018./2019. redovitim studentima nižega socio-ekonomskog statusa. Dodijelit će se ukupno 10.000 državnih stipendija godišnje. Natječaj je otvoren do 6. studenoga 2018. godine.„Prošle godine, sinergijom Državnoga proračuna i EU fondova, povećali smo broj socio-ekonomskih stipendija s 5.400 na čak 10.000 godišnje. Dakle, ukupno smo osigurali 10.000 stipendija za ovu namjenu. Važno je da se kao društvo brinemo, ali i aktivno pomažemo, kako bismo svima pružili jednake mogućnosti za obrazovanje“, istaknula je ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Ovim stipendijama pridonosi se povećanju dostupnosti visokog obrazovanja i unaprjeđenju socijalne dimenzije visokog obrazovanja te povećanju završnosti u visokom obrazovanju za redovite studente preddiplomskih sveučilišnih studija, diplomskih sveučilišnih studija, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija te kratkih stručnih studija, preddiplomskih stručnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj.Sredstva za ovaj natječaj osigurana su u Državnome proračunu i Europskome socijalnom fondu (ESF) - Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020 u sklopu projekta „Dodjela stipendija studentima nižega socio-ekonomskog statusa“. Iznos stipendije je 1.200 kuna, a isplaćuje se mjesečno tijekom devet mjeseci.

Detaljne informacije o Natječaju nalaze se na sljedećoj poveznici: https://mzo.hr/hr/natjecaj-za-dodjelu-10000-drzavnih-stipendija-za-akademsku-godinu-20182019-sukladno-osiguranim?cat=145

 

 

                        

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.