Zamjenik župana Tomislav Paljak priredio prijem za sudionike projekta Stop Drop Outs, Stop Tear Drops

ERASMUS

U Županijskoj palači u Varaždinu priređen je prijem za sudionike projekta Stop Drop Outs, Stop Tear Drops. Domaćin mobilnosti učenika i nastavnika u sklopu tog projekta je Srednja strukovna škola Varaždin. Ukupno 30 učenika i nastavnika iz tri škole partnera iz Turske, Mađarske i Litve sudjelovat će u aktivnostima u okviru prrojekta koji traje dvije godine, a vrijedan je 63 122.00 eura.

Pozdravivši sudionike projekta, Tomislav Paljak, zamjenik župana Varaždinske županije istaknuo je da su škole iz Varaždinske županije ostvarile iznimno vrijednu mobilnost preko Erasmus plus projekata.

Tema tog projekta je kako zaustaviti odustajanje od školovanja i kako svojim akcijama utjecati na to da djeca ne odustaju od srednje škole kako ne bi bili opterećujući faktor za sebe, obitelj i društvo. Po tom pitanju smo prvi u Hrvatskoj koji smo pokrenuli projekt besplatnog prijevoza za srednjoškolce što je ključno za djecu koja su u materijalno teškoj situaciji i koja su na taj način dobila šansu za dolazak u srednju školu. Mi danas nemamo učenike koji ne upisuju srednju školu i time se ponosimo – rekao je zamjenik župana Paljak.

Nositelj projekta je srednja škola iz Istanbula u Turskoj, dok su partnerske škole uz Srednju strukovnu školu, srednje škole iz Litve i Mađarske. Glavni ciljevi projekta su povećati učenikovu predanost školi uzimajući u obzir individualne razlike, smanjiti stopu odustajanja od škole sa 15% na 10%, povećati svijest učitelja o tome koliko je ozbiljan problem odustajanja, povećati svijest roditelja o negativnom učinku odustajanja od škole i kolika im je važna uloga za sprječavanje napuštanja.

Ravnatelj Srednje strukovne škole Dražen Koščak se zahvalio zamjeniku župana na prijemu te rekao kako mu je drago da škola sudjeluje u ovome projektu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.