U Varaždinskoj županiji će jesenski, zimski i proljetni odmor za učenike biti realiziran po istom modelu

ŠKOLE

U Varaždinskoj županiji će jesenski, zimski i proljetni odmor za učenike biti realiziran po istom modelu.U osnovnim i srednjim školama u Varaždinskoj županiji će u novoj školskoj godini 2019./2020. nastava početi 9. rujna 2019. godine te završiti 17. lipnja 2020., odnosno 22. svibnja 2020. za učenike završnih razreda srednje škole.

U svim školama će jesenski, zimski i proljetni odmor za učenike biti realiziran po istom modelu.Odluku o tome su danas, 7. lipnja, na sastanku u Županijskoj palači donijeli osnivači škola, a to su Varaždinska županija, Grad Varaždin i privatni osnivači.
Na sastanku su bili zamjenik župana Tomislav Paljak, zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Županije dr. Miroslav Huđek, v.d. pročelnica Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje i sport Grada Draženka Dević te predstavnici četiri privatne škole, Prve privatne gimnazije s pravom javnosti Varaždin, Privatne varaždinske gimnazije s pravom javnosti, Srednje škole u Maruševcu i Katoličke osnovne škole Svete Uršule.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja je osnivačima škola dostavilo četiri modela realizacije odmora, u kojima je broj radnih dana jednak, no s različitim terminima odmora za učenike. Novost je što je Ministarstvo u novoj školskoj godini uvelo i jesenski odmor za učenike u svim školama.Varaždinska županija kao osnivač 33 osnovne i 13 srednjih škola te Grad Varaždin kao osnivač sedam osnovnih škola su, sukladno uputi Ministarstva, pribavili mišljenja svih školskih ustanova.

- Budući da se većina škola izjasnila za „model 4“, danas smo donijeli jedinstvenu odluku da će svi primjenjivati upravo ovaj model realizacije odmora. Na sastanku su se i predstavnici privatnih osnivača izjasnili da će primjenjivati isti model. Jako smo zadovoljni što smo odmah postigli jedinstveni stav, što je važno s obzirom da će to, primjerice, olakšati organizaciju prijevoza učenika, a i organizaciju same nastave s obzirom da pojedini učitelji rade u više škola – rekao je zamjenik župana Paljak.   

Time će u svim školama u Varaždinskoj županiji u novoj školskoj godini 2019./2020. jesenski odmor za učenike početi 30. listopada i trajati do 31. listopada, a nastava će početi 4. studenoga. Prvi dio zimskoga odmora za učenike počinje 23. prosinca 2019. godine i traje do 3. siječnja 2020. godine, dok nastava počinje 7. siječnja 2020.Drugi dio zimskoga odmora za učenike počinje 24. veljače i završava 28. veljače 2020., a  nastava počinje 2. ožujka. Proljetni odmor za učenike počinje 9. travnja i završava 10. travnja, dok nastava počinje 14. travnja 2020.

 

 

---

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.