Premijer: Vlada ne vrši pritisak na novinare, to su nebuloze

Izjava premijera o novinarima

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, komentirajući privođenje novinara Indexa Duhačeka, odbacio je tvrdnje da Vlada vrši pritisak na novinare ocijenivši ih „nebulozama”, no naglasio je da bez obzira je li došlo do kršenja nekog zakona ili propisa uvijek treba s posebnim obzirom tretirati predstavnike medija.

„Imam dojam da su nevjerojatna lakoća optuživanja Vlade, politike, nekakvoga vrha koji navodno 'orkestrira' ponašanje policije, koje bi išlo za tim da se novinare uhićuje ili 'disciplinira'. Dakle, to su apsolutne nebuloze. Vjerojatno će takve laži kroz glasove nekih trbuhozborki i trbuhozboraca, za koji dan postati štosevi. To najodlučnije odbacujem”, rekao je premijer Plenković novinarima upitan o reakcijama u medijima na privođenje novinara Gordana Duhačekovo te optužbe da na taj način Vlada vrši pritisak na novinare.

Premijer je naglasio kako je još sinoć ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću rekao da podnese jedno izviješće kako bi vidjeli o čemu se tu sve skupa radi, jer u eteru postoji velik broj informacija te je svima u interesu vidjeti što je bit cijele te priče.

„Moj stav je vrlo jasan, bez obzira je li došlo do kršenja nekog zakona ili propisa uvijek treba s posebnim obzirom tretirati predstavnike medija i novinare, za svaku izgovorenu riječ ili napisani bilo kakav tekst”, poručio je. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.