Kujundžić: Vlada je u zadnje tri godine povećala plaće u zdravstvu za 18 posto

Kujundžić: Vlada je u zadnje tri godine povećala plaće u zdravstvu za 18 posto

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak, nakon što su medicinske sestre na Markovu trgu zatražile povećanje plaća za 25 posto, kako u ovom trenutku takvo povećanje nije moguće te ponovio da je Vlada u zadnje tri godine povećala plaće u zdravstvu za 18 posto. 

"Za razumjeti je ljude koji žive od plaće, koji imaju kredite i djecu da im treba više novaca. Ova je Vlada, kada je riječ i o drugim djelatnostima, a posebice u zdravstvu, pokazala maksimalnu senzitivnost i u granicama mogućega u tri godine povećala plaće za 18 posto", rekao je Kujundžić novinarima ispred Banskih dvora.

Žalosnim je ocijenio što plaće u zdravstvu nisu i ranije povećavane, komentirajući to što su zahtjeve medicinskih sestara danas došli podržati "ministri koji su sjedili u bivšoj Vladi, kad su doktori, sestre i učitelji dobili nula posto".

Kujundžić je poručio kako će Vlada, bude li prigode, opet povećati plaće u zdravstvu, kao što ih je uz izniman napor povećala za 18 posto.

"Vlada mora misliti i o pacijentima. Ako hoćemo liječiti pacijente, ako hoćemo operirati, davati lijekove, moramo za to osigurati novce. Dakle, u ovom trenutku Hrvatska više novaca nema", kazao je ministar zdravstva Kujundžić.

Izvor: Hina / Vlada RH

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.