Vlada dijeli najviše standarde poštivanja ljudskih i manjinskih prava, to su vrijednosti slobodne i moderne Hrvatske

Vlada dijeli najviše standarde poštivanja ljudskih i manjinskih prava, to su vrijednosti slobodne i moderne Hrvatske

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, jutros je, u povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta, položio zajednički vijenac u ime Republike Hrvatske pred skulpturom Mojsija na Židovskom groblju na zagrebačkomMirogoju,  zajedno s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem i izaslanikom predsjednice Republike Vladimirom Lončarevićem.

Plenković je okupljenim novinarima izjavio:

"Došli smo izraziti poštovanje prema milijunima žrtava tog najvećeg zločina u povijesti čovječanstva, ali se i prisjetiti 117 hrvatskih pravednika među narodima koji su pomagali spasiti Židove u najtežim trenucima”.
 
Predsjednik Vlade izrazio je želju da se opomena na ovaj veliki zločin svima ureže u sjećanje i da se takvi zločini nikada ne ponove.
 
Dodao je da danas moramo raditi ne samo na kulturi sjećanja, nego i na zaštiti ljudskih prava i toleranciji u društvu.
 
Upitan o prigovorima zbog navodne rehabilitacije ustaštva u društvu, predsjednik Vlade je odgovorio.
 
"Mislim da uvijek moramo sprječavati bilo kakve pojave toga tipa. Na tome radimo, jer to nisu vrijednosti koje dijelimo. Vrijednosti koje dijelimo,  koje su u našem programu, najviši su standardi poštivanja ljudskih prava i poštivanja manjinskih prava. Mislim da smo se kao Vlada na tome području zaista dokazali i na tome ćemo ustrajati", odgovorio je.
 
"To su vrijednosti slobodne, moderne Hrvatske, Hrvatske koja je ukorijenjena ne samo u europski pravni i ekonomski sustav, nego i u europski i univerzalni sustav vrijednosti", zaključio je predsjednik Vlade.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.