Plenković razriješio Kujundžića: Ime budućeg ministra u srijedu

Plenković razriješio Kujundžića: Ime budućeg ministra u srijedu

Vlada je potvrdila vijest da je premijer Andrej Plenković razriješio ministra zdravstva Milana Kujundžića.

Odnosno, prihvatio je njegovu jučer ponuđenu ostavku, nakon niza otkrića o ministrovoj imovini.

Milan Kujundžić se u ponedjeljak ponovno ispričao zbog pogrešaka u imovinskoj kartici te naglasio da iza napada stoje interesne skupine.

Podsjetimo, gostujući u emisiji "Otvoreno", pomoćnik ministra zdravstva Vili Beroš komentirao je mogućnost da preuzme Kujundžićevu poziciju.

- Dvije godine sam u ovoj administraciji i vodim vitalni dio zdravstvenog sustava, bolničku zdravstvenu zaštitu. Ako premijer odluči da je potrebno mijenjati čelnika resora ja ću se odazvati na to, mislim da sam kompetentan i da su neki rezultati iza mene, rekao je Beroš.

Izjavu je dao i premijer Andrej Plenković.

Na početku je premijer izrazio sućut zbog velike tragedije, pogibije dvojice pilota helikoptera Kiowa, a potom je nastavio.

- Razriješio sam ministra Kujundžića, imao je priliku javnosti objasniti cijeli kontekst ovih tema koje se vežu za njega. Ministarstvo zdravstva je bitno, a s obzirom na to da predsjedamo EU-om. Moramo se pripremiti za obranu od šireće epidemije koronavirusa. On je bio fokusiran na objašnjavanje tema koje nemaju veze s njegovim resorom. On će se vratiti u Hrvatski sabor, odlučio sam ga razriješiti. Imat će priliku sve detalje vezano uz njegovu imovinu. Ja ću nakon danas provedenih konzultacija sutra predložiti novog ministra zdravstva.

Potom je rekao da mu ministar nije predočio nikakve papire.

- On je papire predočio javnosti. Mi smo u Vladi već više od tri godine, nema nikakve potrebe da rad Vlade bude opterećen u javnosti temama koje nas defokusiraju s bitnoga poput ove konferencije danas.

Što se tiče nasljednika Milana Kujundžića, premijer kaže "da se treba malo strpjeti".

- Ne znam je li kriv. Meni je bitno da Vlada normalno radi svoj posao. Ja niti sam znao za te okolnosti, niti mogu znati niti je to bio predmet mog interesa. To nisu niti informacije o kojima sam ikada s njim razgovarao.

Na pitanje "zabrinjava li ga to da je Kujundžić već osmi smijenjeni ministar", premijer odgovara:

- Zabrinjava me fenomen da se tako jako krene aktivnostima medijima tresti ministre da je fokus rada Vlade više u nekom obrambenom stavu. Mi moramo imati proaktivni stav, da rješavamo probleme hrvatskoga društva, dodaje.

Komentirao je i unutarstranačke događaje u HDZ-u, Miru KovačaDavora Ivu Stiera te Ivana Penavu.

- Mislim da me taj blok ne može ugroziti, ali članovi i članice će izabrati onoga kojega smatraju da je najbolji.

Izvor: HRT

Poveznica: https://vijesti.hrt.hr/577622/sto-ce-biti-s-milanom-kujundzicem

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.