Andrej Plenković s više od 80 posto glasova ponovno izabran za predsjednika HDZ-a

ANDREJ PLANKOVIĆ

Aktualni predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, pobijedio je svog protukandidata Miru Kovača na izborima za vodstvo HDZ-a  u nedjelju.

Plenković je osvojio 80% glasova, a njegov protukandidat Miro Kovač 20% posto te je i dalje na čelu HDZ-a, a pretežiti broj glasova dobili su i članovi njegovog tima: Tomo Medved izabran je za njegova zamjenika. Njegov protukandidat čestitao mu je i prije konačnih rezultata.Na pitanje ima li mjesta za Miru Kovača u stranici rekao je da je važno da HDZ pobjeđuje kada je jedinstven. Zalaže se za raspravu, dijalog, i da nije dobro kada se otvoreno ide protiv politike stranke i stvara nepotreban raskol.

Andrej Plenković je nakon izbora ocijenio da je odaziv članstva bio jako dobar i zahvalio svim članovima i članicama HDZ-a koji su sudjelovali u ovim izborima. - Ovo je sada najuže vodstvo, ljudi koji su posebni, svatko na svoj način, ne nužno da mislimo o svemu isto, ali dijelimo iste vrijednosti, isti smjer razvoja i HDZ-a i Hrvatske, kazao je. Vjeruje da će s ovako snažnom potporom članstva uspješno voditi stranku do pobjede na parlamentarnim izborima.
- Sve su ovo dobro poznati ljudi, imali smo ozbiljan program, izbori su provedeni u sladu sa Statutom, regularno. Članovi i članice poslali su poruku kakav HDZ žele, naglasio je.


Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.