"Srcem do promjena za europske Našice" kreće Samir Haj Barakat, dr. med.

"Srcem do promjena za europske Našice" kreće Samir Haj Barakat, dr. med.

Samir Haj Barakat, dr. med., predstavio je svoj politički program za gradonačelnika Grada Našica na predstojećim svibanjskim lokalnim izborima na koje će izaći s koalicijskim partnerima iz HNS-a i HSS-a.  Svojim su dolaskom podršku Haj Barakatu dali Peđa Grbin, predsjednik SDP-a, Sabina Glasovac, potpredsjednica Sabora i potpredsjednica SDP-a, Domagoj Hajduković, predsjednik Županijske organizacije SDP-a Osječko-baranjske županije i zastupnik u Hrvatskom saboru te Romana Nikolić, saborska zastupnica.

Samir Haj Barakat je predstavio strategiju s jasnom vizijom grada kako bi trebao izgledati u narednih osam do deset godina, grad s veleučilištem, razvijenim gospodarstvom, inkubatorima i uspješnim turizmom. Riječ je o gradu iz kojeg se iseljava. Odlaze čitave mlade obitelji zbog manjka radnih mjesta i egzistencijske nesigurnosti, a Našice gube kulturni identitet.

Na prekrasnom trgu koji se ponovno uređuje, nekada je pisalo Pejačevićev trg. Uz Viroviticu, jedino Našice imaju pravo imati trg toga imena. Sada se taj trg zove Trg dr. Franje Tuđmana. Ne smatramo da on ne zaslužuje svoj trg, ali smatramo da glavni trg zbog povijesnih razloga treba biti Pejačevićev.

Još sam kao gradski vijećnik tražio da se u gradu postave turistički paneli, a vlast je umjesto njih stavila – česmu i pokazala gdje vide razvitak Našica, ne na zapadu, već na istoku – pojasnio je Haj Barakat naglasivši da su slogan “Srcem do promjena” izabrali jer se umom može manipulirati, a srcem ne baš kao što su tako hrvatski branitelji srcem i hrabrošću obranili domovinu. 

Također, smatra da je potrebno potaknuti demografski oporavak uz besplatne vrtiće i produženi boravak u školi, ali i okretanje eko poljoprivredi, otvaranje centra za mlade, multikulturalnog centra, razvoj sporta, izgradnja doma umirovljenika, poticanje energetske učinkovitosti s ciljem stvaranja uvjeta za otvaranje radnih mjesta, izgradnje modernog europskog društva i grada koji se temelji na inovacijama, izvrsnosti i njegovanju različitosti.

Vjerujući u Našice kojeg čine radišni, dobri i sposobni ljudi, ali i oni razočarani, obezvrijeđeni i poniženi, čistog srca i jasnog uma spreman sam postati gradonačelnik kako bi promijenio naš grad i učinio ga najljepšim i najboljim gradom za život. Dopustite mi da srcem do promjena poklonim našem gradu budućnost koju sada nema – kazao je Haj Barakat.

Peđa Grbin je istaknuo ponos što u svojim redovima imaju ljude poput dr. Haj Barakata koji marljivo rade na dobrobit društva i nude promjene na bolje.Politiku ni ja niti Samir ne vidimo kao ostvarenje svojih osobnih ambicija. Ako si liječnik, u politiku ne ulaziš zbog nekog osobnog statusa ili da bi lagodnije živioveć zato da bi svoju volju, energiju i znanje preusmjerio u boljitak svoje zajednice.

Boljitak zajednice znači i osigurati da Našičanke i Našičani plaćaju komunalne usluge po prihvatljivoj cijeni, a ne kao sada da plaćaju vodu gotovo najskuplje u Hrvatskoj. Boljitak zajednice znači da gradonačelnik radi od jutra do mraka kako bi u svoj kraj dovukao investitore, poduzetnike i osigura sugrađanima posao – istaknuo je Grbin dodavši da je veliki našički problem i iseljavanje mladih obitelji prilikom čega vladajući nude izgovore, a nikada odgovore.

Našičanka Sabina Glasovac Samira Haj Barakata zna cijeli život jer su zajedno odrastali i stasali te ga iznimno cijeni jer je sve ovo vrijeme ostao veliki čovjek i izniman liječnik.Konkurenti straše glasače ukoliko biraju Samira Haj Barakata za gradonačelnika da će izgubiti dobrog liječnika. Jamčim vam da neće. Samir ima toliko energije, vedrine, odlučnosti i volje biti uspješan i na jednom i na drugom planu, a  i neće biti prvi gradonačelnik koji će vješto spajati jedno i drugo – zaključila je Glasovac.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.