Primopredaja županijske vlasti u Varaždinu: Radimir Čačić (NSR) županiju predao Anđelku Stričaku (HDZ)

Bivši i sadanji županu kabet

Nakon provedenih lokalnih izbora i uvjerljive pobjede HDZ-ovog Anđelka Stričaka koji je dobio 1821 glas više od dosadašnjeg Radimira Čačića, bivši je župan novoizabranome u petak prijepodne predao županijsku vlast.

Nakon kraćeg kurtoaznog prijema u kabinetu bivši i sadašnji župan su se iz Atrija županijske palače obratili javnosti.

Župan na odlasku Radimir Čačić tom je prilikom podsjetio na posljednju primopredaju kada pred 4 godine nigdje nije bilo nikoga. - Kad sam došao u županiju dobio sam par papirića na kojima je nešto pisalo, a župana i dožupana tom prilikom nije bilo nigdje, a na papirima koje su mi moji prethodnici ostavili bilo je navedeno tek par projekata vrijednih 4 milijuna. Mi novoj vlasti ostavljamo i predajemo sve pregledno i objavljeno, a drugi tjedan već počinju radovi u Arboretumu Opeka na Vinici, za koje pripremljeni ugovori čekaju na potpis novog župana. Ista je stvar i sa Medicinskom školom, dakle riječ je o velikim projektima za koje sam siguran da će ekipa, koju preuzima novi župan, taj posao kvalitetno odrađivati i dalje. Četiri smo godine za redom prema izvješću Ministarstva financija bili najuspješnija županija u Hrvatskoj i to nitko ne osporava pa se nadam da će tako biti i dalje. Čestitke novom županu a posebno njegovoj zamjenici - kazao je župan na odlasku.

Novoizabrani župan Varaždinske županije Anđelko Stričak istaknuo je kako su birači odgovornost za upravljanje Varaždinskom županijom u narednom razdoblju povjerili koaliciji HDZ-a, HSLS-a, i HSU-a, te da s pred njima golema odgovornost i izazov. - U proteklih 9 godina kao predsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije, a potom i 6 godina kao saborski zastupnik, obišao sam doslovno svaki kutak Varaždinske županije te razgovarajući s ljudima čuo potrebe građana koje smo u suradnji s koalicijskim partnerima na svim razinama, od lokalne i županijske do državne, pokušali riješiti. Naravno da nisam najbolji, najsposobniji i najsavršeniji, ali ću zajedno sa svojim timom i svjom zamjenicom dati sve od sebe da svi žitelji naše županije osjete potrebni iskorak. Na izbore smo izašli s ambicioznim programom koji uključuje cijeli niz investicija u zdravstvu, školstvu, cestovnoj infrastrukturi, zaštiti okoliša, kao i program proglašenja Ivančice Parkom prirode. Sada nas očekuju razgovori sa svim predsjednicima političkih stranaka čiji su vijećnici osvojili mandate u budućem sazivu županijske skupštine te ćemo razgovarati o skupštinskoj većini i o formiranju radnih tijela kao i o prioritetima. Zahvaljujem svima na povjerenju i siguran sam da ih nećemo iznevjeriti – zaključio je novoizabrani varaždinski župan Anđelko Stričak.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.