Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicima Udruge dragovoljaca pričuvnog sastava MUP-a '91. iz Mostara

Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicima Udruge dragovoljaca pričuvnog sastava MUP-a '91. iz Mostara

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas u Uredu predsjednika s izaslanstvom Udruge dragovoljaca pričuvnog sastava MUP-a '91. Hercegovačko-neretvanske županije iz Mostara. Povod susreta je obilježavanje 30 godina od dana kada je na poziv tadašnjeg Predsjedništva BiH skupina dragovoljaca pristupila u pričuvni sastav policijskih snaga. 

Udruga dragovoljaca pričuvnog sastava MUP-a '91. Hercegovačko-neretvanske županije iz Mostara osnovana je u ožujku prošle godine, a okuplja  oko 300 bivših pripadnika pričuvnog i redovnog sastava policije koji su sudjelovali u ratnim događajima. Predstavnici Udruge upoznali su predsjednika Milanovića s ulogom policijskih snaga tijekom ratnih događanja te kazali da su svoje zadatke obavljali profesionalno te vodeći računa i poštujući međunarodno humanitarno pravo.

Na sastanku u Uredu predsjednika bili su predsjednik Udruge Ivan Milas, dopredsjednik Mario Bevanda te član Predsjedništva Udruge Ninoslav Rukelj, a uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.