Ministri Banožić, Medved i Božinović obišli poplavljena područja

Ministri Banožić, Medved i Božinović obišli poplavljena područja

 

Ministar obrane Mario Banožić, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak 16. svibnja 2023. godine obišli su poplavljena područja na području Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije.

Ministri su tako obišli Hrvatsku Kostajnicu, Novu Drenčinu, Petrinju i Karlovac te se susreli s pripadnicima Hrvatske vojske i drugim sastavnicama sustava domovinske sigurnosti koji su od jučer angažirani na poplavljenim područjima. Naime, u posljednja 24 sata na terenu se nalazi do 300 hrvatskih vojnika, a dodatnih 150 će biti upućeno i na područje Karlovca.

Tom prigodom, ministar Banožić u popodnevnim satima u Karlovcu, najavio je angažman dodatnih snaga Hrvatske vojske. "Uz 300 pripadnika Hrvatske vojske koji su angažirani na području Sisačko-moslavačke županije, temeljem zaključaka sa sastanka sa Stožerom civilne zaštite Karlovačke županije, stavit ćemo na raspolaganje dodatnih 150 vojnika, od čega će njih 50 u roku sat vremena početi puniti vreće i raditi pripremu s ostalim sastavnicama koje su uključene u obranu od poplava u Karlovačkoj županiji".

Također, ministar je izvijestio i o dosadašnjem angažmanu pripadnika Hrvatske vojske u poplavljenim područjima Sisačko moslavačke županije istaknuvši: „Sukladno zahtjevima Civilne zaštite i procjeni stručnog tima Hrvatskih voda u posljednja 24 sata angažirano je 300 vojnika, od čega je 150 u stanju pripravnosti i 150 je na terenu. 50 pripadnika angažirano je na području Nove Drenčine, a 100 pripadnika je na području Hrvatske Kostajnice. U posljednjih 24 sata sukladno postavljenim ciljevima i zadaćama napunili su oko 45 000 vreća te oko 500 metara zečjeg nasipa i stavljeni su na raspolaganje sukladno svim onim potrebnim aktivnostima koje trebaju izvršiti u svrhu zaštite od poplava u navedenim područjima“.

Prilikom obilaska, ministar Banožić najavio je i daljnje sudjelovanje Hrvatske vojske na poplavljenim područjima:  „U nadolazećem razdoblju stavit ćemo na raspolaganje i povećati spremnost Hrvatske vojske za još određeni broj vojnika, a sve u cilju uspješne obrane od poplava“. Također, ministar Banožić još jednom je zahvalio hrvatskim vojnicima i svim drugim sastavnicama na angažmanu u pomoći stanovništvu u obrani od poplava.

Ministar Medved zahvalio je svima koji su angažirani u obrani od poplava u Sisačko-moslavačkoj županiji. Pohvalio je brzi angažman svih raspoloživih snaga na terenu od Gračaca, Obrovca i Sisačko-moslavačke županije te Karlovačke županije.

Ministar Božinović također je pohvalio izvrsnu suradnju, angažman i spremnost svih sastavnica na terenu koje pomažu stanovništvu u poplavljenim područjima.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.