Prijem za veleposlanika Indije u Republici Hrvatskoj u Varaždinskoj županiji

VELEPOSLANIK INDIJA

Veleposlanika Indije u Republici Hrvatskoj Nj. E. g. Sandeepa Kumara u petak, 3. kolovoza, primili su u Županijskoj palači u Varaždinu župan Radimir Čačić i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević.Tema razgovora bile su gospodarske teme, točnije ulaganja koja u Hrvatsku te u Varaždinsku županiju planiraju tvrtke iz Indije.Najveće indijsko ulaganje u Hrvatskoj je ono u tvornicu želatinskih kapsula ACG Lukaps iz Ludbrega, koja sada planira otvoriti i centar za razvoj i istraživanje za ovaj dio Europe, naveo je NJ. E. Sandeep Kumar te pohvalio podršku Županije investitorima.Uz to je naveo da ured u Zagrebu otvara tvrtka koja se bavi razvojem softvera za automobilsku industriju. I dok će sada trebati 100 inženjera različitih profila, u drugoj fazi, koja će uslijediti za dvije do tri godine, trebat će još 250 inženjera. Veleposlanik Indije u Republici Hrvatskoj u Varaždinskoj županiji vidi partnera koji bi pomogao u školovanju potrebnog stručnog kadra. 

Župan Čačić je istaknuo mogućnosti suradnje s Fakultetom organizacije i informatike u Varaždinu, a posebno sa Sveučilištem Sjever, kojima je u središtu interesa STEM područje. Ujedno je s veleposlanikom dogovorio da organizira sastanak sa samim ulagačima kako bi sami iznijeli svoje poslovne planove te potrebe za stručnim kadrom. 

Nj. E. Kumar je najavio da i druge tvrtke iz Indije namjeravaju ulagati u IT sektor u Hrvatskoj, pri čemu im je, uz Zagreb, posebno zanimljiva Varaždinska županija. Ujedno je ponudio suradnju na programima koji otvaraju mogućnosti financiranja edukacije u Indiji, što je župan Čačić pozdravio.Dodajmo da je Nj. E. Kumar stupio na dužnost u kolovozu 2015. godine. Magistrirao je sigurnosne znanosti u Cambridgeu, a prije toga diplomirao engleski jezik i komparativnu književnost. Iza njega je dugogodišnje međunarodno iskustvo, stjecano od 1985. kada se pridružio indijskoj diplomatskoj službi.Veleposlanstvo Indije u RH je Dan državnosti Republike Indije u siječnju ove godine upriličilo u HNK-u u Varaždinu, prvi put izvan glavnog grada Hrvatske.

 

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.