Izmještanje Ureda predsjednice Republike Hrvatske u Brodsko-posavsku i Virovitičko-podravsku županiju

PREDSJEDNICA

 

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović od 9. do 10. listopada izmjestit će svoj Ured u Brodsko-posavsku županiju, a od 11. do 12. listopada u Virovitičko-podravsku županiju.Program posjeta Brodsko-posavskoj županiji predsjednica Republike Hrvatske započet će polaganjem cvijeća ispred spomenika „Prekinuto djetinjstvo“ u Slavonskom Brodu. Predsjednica će potom, ispred zgrade Brodsko-posavske županije, zajedno sa županom Danijelom Marušićem i gradonačelnikom Slavonskog Broda Mirkom Dusparom nazočiti podizanju predsjedničke zastave. Nakon obraćanja nazočnima Predsjednica će u Privremenom uredu u zgradi Brodsko-posavske županije održati radne sastanke s predstavnicima Županije i vodstvom Grada. Predsjednica Republike potom će se susresti s prečasnim Ivanom Lenićem, dekanom Slavonskobrodskoga dekanata, udrugama hrvatskih branitelja, te udrugama i pojedincima s područja Brodsko-posavske županije.

U nastavku programa predsjednica Republike Hrvatske položit će vijenac kod spomenika hrvatskim braniteljima, posjetiti Strojarski fakultet gdje su predviđeni sastanak s dekanom i prodekanima Fakulteta, predstavljanje najuspješnijih studenata, te druženje s profesorima i studentima, a potom posjetiti tvrtku Simplex d.o.o. i tvrtku Đuro Đaković Specijalna vozila d.d.Predsjednica će se potom uputiti prema Staroj Gradiški gdje će posjetiti Postaju granične policije Stara Gradiška, Policijske uprave Brodsko-posavske uz kratku prezentaciju stanja sigurnosti i rada Policijske postaje. Na kraju prvog dana posjeta Brodsko-posavskoj županiji Predsjednica Republike posjetit će Okučane gdje je predviđeno obraćanje Predsjednice Republike nazočnima, susret s građanima i prigodan kulturno-umjetnički program.

Posjetom Općoj bolnici Nova Gradiška i obilaskom obnovljenog Odjela dijalize Predsjednica će započeti drugi dan boravka u Brodsko-posavskoj županiji. U prijepodnevnim satima istoga dana Predsjednica će posjetiti Osnovnu školu Mate Lovraka u Novoj Gradiški, gdje će u nastavku projekta „Hrvatska čita“ zajedno s djecom čitati ulomke iz djela „Zaljubljen do ušiju“ književnika Mire Gavrana koji se školovao upravo u Novoj Gradiški i na kojeg su njegovi sugrađani iznimno ponosni, a potom će posjetiti tvrtku Clarum d.o.o. Predsjednica će u nastavku posjetiti Eko-etno sela u Staroj Kapeli i tvrtku Slavonija DI d.o.o. u Slavonskom Brodu, a potom se uputiti u Srednju školu Matije Antuna Reljkovića gdje će nazočiti predstavljanju projekta „Škola za život“-učenička debata i obići s učenicima školski vrt s praktičnom nastavom. U nastavku dana Predsjednica će u Privremenom uredu u zgradi Županije održati sastanke na temu rješavanja problema zagađenja zraka u Slavonskom Brodu i susresti se s predstavnicima civilnih udruga koje se zalažu za čisti zrak u Slavonskom Brodu. Predsjednica Republike potom će posjetiti Polikliniku za rehabilitaciju djece Zlatni cekin, te se uputiti u Sikirevce kako bi posjetila Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Šarčević. Susretom s građanima Vrpolja i prigodnim obraćanjem predsjednica Republike Hrvatske zaključit će drugi dan boravka u Brodsko-posavskoj županiji.Program posjeta Virovitičko-podravskoj županiji započet će 11. listopada, ispred zgrade Virovitičko-podravske županije, gdje će Predsjednica Republike nazočiti podizanju predsjedničke zastave, zajedno sa županom Igorom Androvićem i gradonačelnikom Grada Virovitice Ivicom Kirinom. Nakon obraćanja nazočnima Predsjednica će u Privremenom uredu u zgradi Virovitičko-podravske županije održati radne sastanke s vodstvom Županije i Grada, te se susresti s predstavnicima nacionalnih manjina i udrugama hrvatskih branitelja. Predsjednica Republike potom će položiti vijenac kod spomenika hrvatskim braniteljima i posjetiti Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici gdje je predviđen susret sa studentima i profesorima uz prigodno obraćanje Predsjednice, te obilazak novootvorenog Studentskog doma i Studentskog restorana. Potom slijedi prijam udruga i pojedinaca s područja Virovitičko-podravske županije u zgradi Županije.

U poslijepodnevnim satima istog dana Predsjednica će se uputiti prema Špišić Bukovici, posjetiti Osnovnu školu Augusta Cesarca, područnu školu Bušetina, gdje će u nastavku projekta „Hrvatska čita“ zajedno s djecom čitati ulomke iz djela „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“ Ivane Brlić Mažuranić, a potom će posjetiti tvrtke Šafram d.o.o. u općini Lukač, te tvrtku Brana d.o.o. i Panonski drvni centar kompetencija u Virovitici. Predsjednica Republike obići će Sklonište za životinje Virovitica i nazočiti predstavljanju projekta obnove dvorca Pejačević. Prvi dan boravka u Virovitičko-podravskoj županiji Predsjednica će zaključiti susretom i druženjem s građanima Općine Suhopolje uz prigodno obraćanje.

Susretom s učenicima Osnovne škole Vladimir Nazor i predavanjem o hrvatskoj povijesti, Predsjednica će započeti drugi dan boravka u Virovitičko-podravskoj županiji. Nakon posjeta tvrtki Marinada d.o.o., dječjem vrtiću „Zeko“, Sajmu u Slatini i  Zavičajnom muzeju Slatina, uslijedit će posjet Predsjednice Republike općini Voćin u okviru kojeg će se susresti s građanima i položiti cvijeće na spomenik poginulim žrtvama Domovinskog rata. Predsjednica će potom posjetiti Park prirode Papuk, Planinarski dom Jankovac i položiti cvijeće na spomen-obilježju u Četekovcu. Istog dana predsjednica Grabar-Kitarović posjetit će Orahovicu gdje će obići Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo- Sveučilišni studij Preddiplomski i Diplomski fizioterapije, tvrtku Pan-parket d.o.o., Plivački klub Orahovica i PP Orahovica, te se potom uputiti u Općinu Mikleuš gdje će sudjelovati na obilježavanju Dana Općine uz prigodno obraćanje i uručivanje priznanja. Na kraju drugog dana boravka u Virovitičko-podravskoj županiji Predsjednica će posjetiti tvrtku Jan Spider u Pitomači. Susretom s gospodarstvenicima i sudjelovanjem na obilježavanju 10. obljetnice osnutka Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije (VIDRA) Predsjednica Republike zaključit će program posjeta Virovitičko-podravskoj županiji koji je sedamnaesto izmještanje Ureda predsjednice Republike izvan Zagreba.

             Ivana Crnić

                                                                                   

                                                                                                      

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.