Boravak u Brodsko-posavskoj županiji, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović završila je posjetom općini Vrpolju

Boravak u Brodsko-posavskoj županiji,  predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović završila je posjetom općini Vrpolju

Boravak u Brodsko-posavskoj županiji, u koju je na dva dana premjestila Ured, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović završila je posjetom općini Vrpolju, gdje se susrela s građanima. Tijekom prigodnog programa u Domu kulture poručila je kako nema nijednog razloga da Slavonija ne bude razvijena i da njezini stanovnici ne žive dobro i ugodno."Hrvatska nije tamo neki Pantovčak. U redu, je, ali Hrvatska ste prije svega svi vi, svi njezini građani", poručila je predsjednica Grabar-Kitarović, dodajući kako je iz želje da pobliže upozna sve hrvatske krajeve i njihove stanovnike donijela odluku o povremenom izmještanju svojeg ureda u sjedišta županija. Istaknula je kako neizmjerno voli doći u Slavoniju jer voli Šokadiju, vjenčanja i krštenja koja su ispunjena tradicijom.

Zauzela se za povezivanje 'zelene' i 'plave' Hrvatske. Ocijenila je kako više nemamo vremena za donošenje kojekakvih strategija i razvojnih planova te da su potrebne brze i učinkovite mjere kako bi se gospodarska i demografska situacija u Hrvatskoj i Slavoniji počela mijenjati na bolje.

Tijekom poslijepodneva Predsjednica Republike u Slavonskom Brodu posjetila je Polikliniku za rehabilitaciju djece Zlatni cekin te u Sikirevcima Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Šarčević.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.