Ministrica kulture primila u nastupni posjet veleposlanika Države Izrael u Republici Hrvatskoj llana Mora

ministrica  kulture

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek primila je u nastupni posjet veleposlanika Države Izrael u Republici Hrvatskoj Nj. E. llana Mora i Mirjanu Šlaj Frölich iz Veleposlanstva Države Izrael u Zagrebu, u utorak, 29. siječnja 2019. godine. 

Uz ministricu sastanku su prisustvovale pomoćnica ministrice Iva Hraste Sočo, voditelj Odjela za dokumentaciju kulturne baštine Dražen Klinčić i viša stručna savjetnica u Službi za bilateralnu i multilateralnu kulturnu suradnju Lidija Zozoli.

Tema sastanka bila je dosadašnja uspješna kulturna suradnja između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Države Izraela kao i priprema potpisivanja novog Programa kulturne i obrazovne suradnje za sljedeće razdoblje. Izrazivši uvjerenje da će suradnja u područjima kulture i umjetnosti u sljedećem razdoblju biti jednako bogata kao i do sada, ministrica je podsjetila kako se očekuje i potpisivanje Ugovora o filmskoj koprodukciji koji će doprinijeti intenzivnijoj suradnju u području audiovizualnih djelatnosti.

Ministrica je napomenula kako će 2020. godine Grad Rijeka biti Europska prijestolnica kulture te je pozvala veleposlanika Mora da s Gradom Rijekom razgovara o mogućnostima uključivanja izraelskih umjetnika u program.

U nastavku nastupnog posjeta razgovaralo se i o očuvanju židovske kulturne baštine, planovima JUSP Jasenovac kao važnog mjesta obilježavanja Holokausta i mogućnostima čvršće suradnje sa židovskom zajednicom.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.