Poticajna stanogradnja u Varaždinu se nastavlja

POS

Poticajna stanogradnja u Varaždinu se nastavlja, a raspisan je i natječaj. Zainteresirani se mogu javiti u Javnu ustanovu Garadski stanovi. - Rečeno je to na današnjoj pressici na gradilištu zgrade u Ulici grada Koblenza 4 u Varaždinu, kojom je najavljen početak ponovne izgradnje zgrada u sustavu poticajne stambene izgradnje POS. U zgradi koju će u roku od godinu dana izgraditi radnici Zagorje Tehnobetona bit će 28 stanova, 10 garaža i jedan poslovni prostor.Gradonačelnik Ivan Čehok tom je prigodom izjavio: - Na žalost ovdje se stajalo šest godina s ovom poluzavršenom zgradom.

Mi smo odlučili nastaviti POS. Varaždin je nekad bio predvodnik u POS-u jer je od svih POS-stanova 20 posto napravljeno u Varaždinu. Za godinu dana ovo će biti završeno, a tada ćemo krenuti dalje u fazama. U drugoj fazi zajedno ćemo ići s ministarstvom branitelj i osigurati stanove za branitelje odnosno invalidne osobe. Za to imamo usmenu suglasnost ministra Medveda da se u to krene. Ovo je još uvijek najpovoljniji način za kupnju stanova mladim obiteljima, i natječaj je već vani sljedeća dva tjedna pa pozivan sve zainteresirane da se jave u našu Javnu ustanovu Gradski stanovi.

Početku radova prisustvovao je i predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan: Izgradnja je nažalost stajala i sada smo konačno dočekali da se nakon šest godina ponovo krene s ovim dobrim projektom. Natječaj je raspisan pa pozivam sve Varaždinke i Varaždince da se jave. Ja se nadam da osim ove zgrade kreće izgradnja i druge nešto veće zgrade. Još uvijek ima i branitelja s neriješenim stambenim pitanjem, ali treba imati u vidu da su se u Varaždin vratile i Pume pa sigurno postoji interes onih koji su došli u našu vojarnu.U novoj zgradi bit će uređeni uglavnom trosobni komforni stanovi veličine  97 i 54 kvadratnih metara, a prodavat će se za oko 8.500 kuna po kvadratu.

 

https://varazdin.hr/natjecaji/natjecaj-za-prikupljanje-zahtjeva-za-kupnju-stanova-gradenih-po-programu-drustveno-poticane-stanogradnje-za-naredno-razdoblje-7531/

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.