Predsjednica održala sastanak s predsjednikom Senata Kanade i posjetila školu Elmwood

Predsjednica održala sastanak s predsjednikom Senata Kanade i posjetila školu Elmwood

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sastala se s predsjednikom Senata Kanade George J. Fureyem te posjetila školu za djevojčice Elmwood u Ottawi.

 Predsjednica Republike i predsjednik Senata Kanade potvrdili su visoku razinu bilateralnih, partnerskih i prijateljskih​ odnosa Hrvatske i Kanade te su istaknuli spremnost za jačanjem gospodarske suradnje. Sugovornici su se složili kako je hrvatska zajednica u Kanadi pridonijela sveukupnom razvoju Kanade te je važna poveznica za jačanje gospodarskih odnosa.

 U nastavku prvog dana državnog posjeta Kanadi, predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je školu za djevojčice Elmwood te je u razgovoru s učenicama osmog i devetog razreda istaknula kako obrazovanje djevojčica i djevojaka smatra ključnim za razvoj globalnog društva. Kazala je kako tijekom svoga predsjedničkog mandata, za govornicom UN-a kao i u susretima s djevojčicama i djevojkama u školama, fakultetima i svakodnevnim susretima, ohrabruje djevojčice i žene da se zauzmu za sebe i svoja prava. Dodala je kako obrazovanje smatra ključnim za poticanje tolerancije, ali i za napore u izgradnji bolje budućnosti žena, a time i muškaraca te čovječanstva u cjelini, istaknuvši kako je obrazovanje najjače oružje protiv svih oblika predrasuda i nejednakosti.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.