Čačić oštro kritizirao sporost državne administracije, a odgovorio i na pitanje o aferi Kušćević

KUŠČEVIĆ

Nakon što je po potpisivanju ugovora o energetskoj obnovi hotela Minerve najavio ukupno planiranih oko 250 milijuna kuna ulaganja u Varaždinske toplice u nekoliko narednih godina,  varaždinski župan Radimi Čaćić oštro je kritizirao sporost državne administracije, a odgovorio je i na pitanje novinara o aferi Kušćević.

Izjavio da je „državna administracija je točno godinu dana premetala papire da bi se usuglasilo da mi danas smijemo otvoriti radove s tvrtkom Radnik Križevci koja je dobila zadatak da 30 tisuća kvadrata hotela Minerve kompletno obnovi za oko 83 milijuna, u istom vremenu u kojem su oni premetali papire. Godinu dana rok je izvedbe, a godinu dana je Vlada premetala papire. Zato sam nezadovoljan. I to nije zlonamjerno i nisu ti ljudi tamo htjeli nešto loše. Ne, to je standardana dinamika ove države. Kad bi tako radili građevinari za oko 12 do 15 godina bismo mogli očekivati da se napravi taj objekt.Naprosto neki rade, a neki drugi ne rade, a trebali bi - kazao je.

Na novinarsko pitanje o njegovo stavu o aferi Kuščević rekao je:

Neko vrijeme smo slušali o aferi Zdravka Marića, pa o aferi ministra Tolušića, to je bilo atraktivno za gledat, manje za slušat,pa o aferi ministrice Žalac, a sad slušamo o ministru Kuščeviću... Istina nikad nije crno-bijela.Kad ste javna osobnost morate biti uvijek spremni na napade, ali poanta je samo u tome što je stvarno točno.ovdje ta tema, ako je ministar prijavio svu svoju imovinu u imovinskoj kartici, a taj dio nije upisan u katastar, to je suštinski svejedno, jedino je nezgodno da je on ministar uprave, a on bi mora znati da to treba biti upisano u katastar. A krije li se iza toga i neka zlouporaba, bilo da je kao načelnik općine prenamijenio pa možda sebi nešto pogodovao to je nešto što trebaju preispitati službe, a ne ja. Na medijima je da otvaraju tu temu, a ako je ministar odgovoran, treba  snositi posljedice, kaže Čačić.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.