Predsjednica RH, Kolinda Grabar-Kitarović, posjetila Krk, Crikvenicu i Kraljevicu

predsjednica u primorju
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je grad Krk na istoimenom otoku gdje su je dočekali zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić, gradonačelnik Krka Darijo Vasilić te načelnici općina Baška, Dobrinj, Malinska, Omišalj, Punat i Vrbnik koji su je izvijestili o projektima koje provode u općinama i aktualnim problemima s kojima se susreću te o stanju u turističkoj sezoni koja je po dosadašnjim ostvarenim rezultatima u prvih šest mjeseci bolja za 1, 21 posto u dolascima dok je po noćenjima nešto slabija - za 0,8 posto u odnosu na 2018.
Predsjednici su predstavljeni i razvojni planovi u vodoopskrbi i zbrinjavanju otpadnih voda te ekološki zasnovan sustav zbrinjavanja komunalnog otpada, po čemu već sada Krk prednjači u Hrvatskoj. Počevši od obilaska stare gradske jezgre, predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je Krčku biskupiju i Muzej crkve sv. Kvirina te obišla katedralu koja je, uz Frankopanski kaštel, najpoznatiji motiv grada Krka. Istaknula je otok Krk kao primjer koji treba poslužiti i drugima jer je jedan od rijetkih otoka na kojemu je suradnja zajedničkih institucija uspješna i hvalevrijedna.
Predsjednica je posjetila i tvrtku GP Krk d.d. (Građevinarstvo i proizvodnja KRK d.d.) koja se bavi izradom betonskih proizvoda te gotovim betonskim elementima, a i danas predstavlja jednu od najvažnijih hrvatskih građevinskih tvrtki. Nakon obilaska autokampa Krk, Predsjednica Republike obišla je Vrbnik, jedno od najstarijih mjesta na otoku Krku koje je poznato po najužoj ulici na svijetu ali i autohtonoj sorti vrbničkoj žlahtini, gdje se susrela s vinarima, maslinarima, sirarima i pršutarima, a dočekao ju je Marinko Vladić, direktor Poljoprivredne zadruge Vrbnik.
Predsjednica Grabar-Kitarović obišla je i Jadranski naftovod – terminal u Omišlju s novoizgrađenim spremnicima te se sastala s predsjednikom Uprave i upraviteljem terminala, koji su Predsjednici iznijeli razvojne planove te ju upoznali s novim trendovima u energetici, naftnoj industriji te transportu i skladištenju nafte i naftnih derivata. U nastavku dana, predsjednica se sastala u Crikvenici s gradonačelnikom Damirom Rukavinom te je u Kraljevici obišla pogon predmontaže brodogradilišta, novu lučicu i dvorac Frankopan. 
 
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na otoku Krku komentirala je niz aktualnih tema - od rekonstrukcije Vlade do migrantske krize. Smatra da se institucije koje prema Ustavu treba štititi - nisu destabilizirane. Očekuje da će premijer što prije donijeti odluku, objavio je HRT.

- Očekujem da će se rekonstrukcija dogoditi što je moguće prije, da će predsjednik Vlade svoje prijedloge poslati Hrvatskom saboru što je moguće prije jer Hrvatska nema vremena za gubljenje. U ovom trenutku, kada smo postigli najviši rast BDP-a u Europi i kada se pokazuju pozitivni makroekonomski trendovi koji se moraju početi prelijevati na račune građana, ne možemo dopustiti da Vlada ne funkcionira, da je posvećena unutarkoalicijskim razgovorima o rekonstrukciji umjesto na provedbu ključnih projekata i reformi, kazala je. https://vijesti.hrt.hr/528654/ne-mozemo-dopustiti-da-vlada-ne-funkcionira
 
IZVOR:URED PREDSJEDNICE

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.