HRT objavio imovinske kartice novih ministara

premijer

Kadrovsku križaljku treba blagosloviti i Sabor. Ovi ljudi ministarske pozicije mogu preuzeti nakon što u Saboru dobiju povjerenje zastupnika. Izvanredna sjednica održat će se već u petak.(https://vijesti.hrt.hr/528694/tko-su-kandidati-za-ministre)

Gordan Grlić Radman trenutačno je veleposlanik u Njemačkoj. Ovaj hrvatski diplomat rođen je 6. lipnja 1958. u Prisoju pokraj Tomislavgrada. Diplomatsku karijeru počeo je u hrvatskim veleposlanstvima u Sofiji i Budimpešti 90-ih godina. Bio je veleposlanik i u Mađarskoj. U Bernu je završio dvogodišnju menadžersku školu, a na Fakultetu političkih znanosti doktorirao je 2007. godine. Suosnivač je nevladine udruge Croatian Swiss Business Consult. U veljači ove godine dobio je počasnu Globalnu nagradu za javnu diplomaciju (Global Public Diplomacy Award). Nagradu su dodijelili Diplomatski savjet (Diplomatic Council) i magazin Diplomat.U obrazloženju stoji da nagradu dobiva “za osobite diplomatske zasluge”, “za učvršćivanje hrvatsko-njemačkih odnosa” te stoga što je “kroz svoju funkciju veleposlanika usredotočen na isticanje uloge Hrvatske u Europskoj uniji”.

Vesna Bedeković rođena je 22. veljače 1966. u Bjelovaru. Diplomirala je na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta u Osijeku te nosi titulu doktorice znanosti koju je stekla na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 
U Sabor dolazi s mjesta dekanice Visoke škole za menadžment u turizmu i matematici iz Virovitice. U imovinskoj kartici prijavila je neto primanja od 18930,44 kuna. Otplaćuje dva kredita, za jedan izdvaja 4652,22 mjesečno, a za drugi  643,51 kn. Suvlasnica je kuće s okućnicom u Pitomači, vikendice u mjestu Aršanj te još nekoliko nekretnina. Marija Vučković rođena je 3. srpnja 1974. u Pločama. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Prije dolaska na mjesto državne tajnice radila je u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije od veljače do studenog 2016. Iskustva ima i kao zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana. 
posljednjem izvješću o njezinu imovinskom stanju stoji da ima mjesečna neto primanja u iznosu od 17150,40 kn. Otplaćuje dva kredita s mjesečnim anuitetom koji je malo manji od 4000 kuna te drugi u iznosu od 2585 kuna. 

Posjeduje stan od 69 m2 u Pločama. Suvlasnica je voćnjaka u Opuzenu. Vlasnica je dionica u Atlantskoj plovidbi, Luci Ploče i Hrvatskom telekomu. Od ušteđevine je prijavila 4000 kuna. Mario Banožić doktor je znanosti, a na mjesto ministra državne imovine dolazi s pozicije predstojnika Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Prije toga radio je u Vinkovcima kao pročelnik Upravnog odjela.U imovinskoj kartici prijavio je mjesečna primanja od 15 500 kuna. Prijavio je i ukupno 20 000 kuna primanja od, kako je navedeno, edukacijske djelatnosti. 

Otplaćuje dva kredita, jedan 960 kuna mjesečno te drugi 1920 eura mjesečno.Vlasnik je stana u Vinkovcima od 82 m2. Uštedio je 7000 eura.Josip Aladrović diplomirani je ekonomist, a od 11. svibnja 2017. je Ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Onamo dolazi iz Croatia osiguranja d.d. gdje je obavljao poslove pomoćnika direktora te regionalnog direktora. U imovinskoj kartici prijavio je mjesečna neto primanja u iznosu od 14.300 kuna. Ima kredit koji otplaćuje 5668,00 kn mjesečno. Vlasnik je stana od 50 m2 u Zagrebu. Vlasnik je i OPG-a, a posjeduje i udjele u fondu Erste asset management u iznosu od 4500 kn. Prijavio je štednju od 10 000 eura.

Autor: B.V.M./HRT

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.