Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je svečanom prijemu ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata

PRIJEM

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je svečanom prijemu ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata te tom prilikom izrazila ponos što se nalazi na kninskoj tvrđavi u hrvatskom kraljevskom gradu Kninu, mjestu gdje je nastala nezaboravna snimka prvog hrvatskog Predsjednika dr. Franje Tuđmana koji podizanjem hrvatske zastave na tvrđavi potvrđuje pobjedu u borbi za slobodu. 

„Osjećaj ponosa koji se pomiješa ponekad i s tugom za svim poginulim hrvatskim braniteljima, koji su svojom žrtvom gradili put prema kninskoj tvrđavi. Njima najviše dugujemo za povlasticu što se danas možemo ovdje okupiti, a taj dug im nastojimo vraćati tek obećanjem da njihova žrtva nikada neće biti prepuštena zaboravu i da ćemo nastaviti njihove snove o izgradnji sretne budućnosti Hrvatske“, kazala je Predsjednica.

Zahvalila je djeci što su kroz priče o Domovinskome ratu spomenuli svoje očeve i naraštaje prije njih koji su ustrajali u borbi za hrvatsku slobodu. „Živite dječje bezbrižno i veselo u našoj predivnoj zemlji, volite ju kako su je voljeli naši branitelji iz Domovinskog rata, a u srcima držite uspomenu na to najslavnije vrijeme naše povijesti, kao zalog još boljoj budućnosti Hrvatske, u miru i blagostanju“, naglasila je predsjednica Grabar-Kitarović. Istaknula je kako je temelj takvoj hrvatskoj budućnosti postavljen upravo u Domovinskom ratu, a kako su snagu za svoje junaštvo hrvatski branitelji crpili iz jedinstva s cjelokupnim narodom koji je uz njih živio, trpio, molio, strahovao i radovao se u domoljubnom zajedništvu. Svoje prigodno obraćanje predsjednica Grabar-Kitarović završila je izrazivši zahvalnost ratnim zapovjednicima što su hrvatske mladiće u borbu za Hrvatsku vodili primjerom a ne formalnim autoritetom, što su ih podizali ponovno na noge kada je bilo najteže i konačno ih poveli u završni, olujni napad prije 24 godine, kojim su svoja i njihova imena uklesali u hrvatsku povijest.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.