Prijem za organizatore košarkaškog kampa RAB 2020.

Košarkaški kamp Rab

Po završetku košarkaškog kampa Rab 2020.  je u Maloj gradskoj vijećnici upriličen prijem za sportske goste koji zadnjih tjedan dana boravili na Rabu. 

Gradonačelnik Nikola Grgurić ugostio je predsjednika i trenera ŽKK „DHPG“ Željka Golubića, trenericu ŽKK „DHPG“ Martinu Kraljić te varaždinskog košarkaškog trenera Dražena Cesara kao stručnog suradnika, dok su KK „RAB“ predstavljali predsjednik kluba Žarko Matušan i trener Zlatko Blagdan.

 

U kampu su sudjelovali košarkaši i košarkašice od 2005. do 2013. godišta, a interes rapskih košarkaša bio i veći od očekivanog te su činili oko 80% svih sudionik.

Cilj kampa je, kako tvrdi dugogodišnji košarkaški trener, ujedno nekadašnji trener Hrvatske juniorske reprezentacije Dražen Cesar, naučiti djecu kako sport, škola, fakultet i posao mogu, i idu zajedno. Da se od malih nogu nauče odgovornosti i disciplini, natjecateljskom duhu, ali i da sport bude sastavni dio njihovog života vodeći se uzrečicom „u zdravom tijelu zdrav duh“. Ono što ih kao organizatore posebno veseli je kada pored umora na licu djece mogu vidjeti zadovoljstvo i nestrpljenje do idućeg treninga. Tijekom tjedan dana treniralo se dva puta dnevno, a pristigla djeca bila su smještena u Dječjem odmaralištu Varaždin na Padovi II.

 

Predstavnici domaćeg košarkaškog kluba iskazali su zadovoljstvo suradnjom kao i namjeru da se do godine kamp planirano podigne na višu razinu. Grad Rab je  u svakom trenu bio velika podrška mladim košarkašima te je ustupio prostor. Organizatori su zahvalni gradu Rabu na ustupanju prostora i velikoj podršci bez čega sve ovo ne bi bilo moguće.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.