Zlatko Dalić o rezultatu utakmice s Portugalom: Nismo bili u optimalnoj formi i Portugal nas je nadigrao

Zlatko Dalić o rezultatu utakmice s Portugalom: Nismo bili u optimalnoj formi i Portugal nas je nadigrao

Nakon poraza u utakmici Lige nacija s Portugalom zbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić rekao je da njegovi igrači "ništa nisu mogli napraviti" protiv Portugala, te da su bili nadigrani u svakom segmentu igre što je rezultiralo porazom 1:4.  te je na konferenciju za medije u Portu izašao sam.

 

Dalić je večer uoči utakmice istaknuo da igrači nisu u optimalnoj fizičkoj formi za ovu utakmicu, no sigurno je da nije očekivao ovakav rezultat. Nije propustio čestitati Portugalu. Rekao je da smo sami krivi za poraz. 

- Čestitam Portugalu, nadigrao nas je u svakom segmentu igre. Mi nismo bili pravi, niti blizu, zasluženo smo ovako poraženi...Kasnili smo u svakom duelu, na svakoj lopti, nismo bili agresivni. Ništa nismo mogli napraviti. Dopustili smo im i kontre jer smo lako gubili lopte, blok nije bio pokretljiv, nije ga bilo. Izgledalo je da igrači ne trče. Jednostavno, čitava momčad je bila loša, niti blizu onoga što želimo.- zaključio je.

Hrvatska je počela u Ligi nacija slično kao u i prošlom ciklusu kada ju je pobijedila Španjolska sa 0:6 prije dvije godine. 

- Znali  smo kako igra Portugal, da rade puno rotacija u veznom redu, da se ubacuju pred gol, ali mi nismo bili na nivou da ih spriječimo u tome. Portugal ima sjajnu momčad i mislim da ima veliku šansu napraviti dobar rezultat u ovom natjecanju, ali danas je problem bio što smo mi bili loši. U svakom duelu smo kasnili - naglasio je Dalić, koji je na pitanje bi li nešto promijenio uoči utakmice s Portugalom da to sada može, odgovorio da je stavio najbolje i pokušao izmiksati momčad, što je optimalno u ovom trenutku.

FOTO: Slobodan Kadić

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.