Dalić: U utakmici s Portugalom nije bilo dovoljno agresivnosti, očekujem puno bolju utakmicu s Francuskom

Vatreni

Nakon neslavnog početka i debakla u utakmici s Portugalom na startu Lige nacija rezultat 1-4  bio je težak poraz Vatrenih od aktualnog europskih prvaka, a sutra ih očekuje i gostovanje kod svjetskih prvaka Francuza. Nakon odrađenog treninga izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić večer uoči ogleda protiv svjetskih prvaka Francuza u Ligi nacija novinarima je rekao u čemu se hrvatska reprezentacija nije iskazala i što mora popraviti.

 

- Protiv Portugala smo doživjeli težak i bolan poraz kojeg smo apsolutno zaslužili. Prespavali smo utakmicu. Nije bilo dovoljno energije i agresivnosti, no protiv Francuske očekujem puno bolje, kazao je Dalić na novinarskoj konferenciji u Parizu.
- Igrali smo loše i to nije bilo na nivou hrvatske reprezentacije, ali moramo razumjeti da je početak sezone i da je dosta novih igrača. Nama je cilj EURO i kroz ove utakmice moramo napraviti selekciju. Moramo naći najbolje što imamo, više to nije ona momčad sa SP-a i sada radimo laganu smjenu generacija.
Također Dalić je najavio promjene u sastavu. 
- Napravit ćemo nekoliko promjena u momčadi jer neki igrači, koji su igrali prvu utakmicu, ne mogu ponoviti za tri dana novu tešku utakmicu. Očekujem puno bolju utakmicu nego u Portugalu. Morat ćemo promijeniti način igre i pristup, biti više odgovorniji i s više discipline,
istaknuo je Dalić. Izbornik je istaknuo da gaji veliki respekt prema svjetskim prvacima.
 
 
- Bit će ih jako teško zaustaviti, ali mi se moramo postaviti puno kvalitetnije. Moramo pomagati jedni drugima. U Portugalu nam je nedostajalo kompaktnosti i homogenosti, istaknuo je Dalić spomenuvši i da žali što na tribinama neće biti navijača.
- Šteta što nema navijača. Igramo ponovo nakon skoro godinu dana, a igramo bez navijača.
 
 
Mislim da nogomet bez gledatelja nema puno smisla, ali s obzirom na cijelu situaciju moramo se tome prilagoditi. Nije lako i ugodno igrati bez gledatelja, jer se nogomet igra za njih.
Od prve minute "Vatrene" će predvoditi novi kapetan Ivan Perišić.- Ivan je jedan od naših najvažnijih igrača i jedan od nositelja igre. Sada kada nema nekolicine igrača kao što su Modrić, Rakitić, Vrsaljko, on je kapetan i očekuje se da bude vođa ekipe,
poručio je Dalić.
Susret između Francuske i Hrvatske je u u utorak u 20.45 sati na stadionu Stade de France. U drugom susretu iz naše skupine sastaju se Švedska i Portugal.
 
Fotografije:  Slobodan Kadić, HIA

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.