Filip Mišolić pobjednik ATP Challenger Zagreb Open

Filip Mišolić pobjednik  ATP Challenger Zagreb  Open

Mladi splitski tenisač Mili Poljičak nije uspio osvojiti trofej međunarodnog teniskog turnira Zagreb Open u finalnom meču koji je  odigran pred ispunjenim tribinama Tenis centra Maksimir.

U finalu ga je svladao austrijski igrač Filip Mišolić (6:3, 7:6) koji je do glavnog dijela turnira došao zahvaljujući uspjehu u kvalifikacijama.

Mili Poljičak je 17-godišnjak koji je trenutno u vrhu juniorske ATP ljestvice, a prije dva mjeseca bio je drugi junior svijeta. Na ATP ljestvici je trenutno na 1472. mjestu, a dosadašnji uspjesi na zagrebačkom turniru donijet će mu skok od čak 923 mjesta, odnosno na novoj ljestvici bi trebao biti na 550. mjestu.

Na Zagreb Open je došao s pozivnicom organizatora. Prvo kolo je prošao zahvaljujući pobjedi protiv kineskog igrača Zhizhen Zhanga, u drugom kolu pobijedio  je  Talijana Gaioa, koji je 186. igrač svijeta i ima iskustva igranja na najjačim turnira poput Australian Opena.

U četvrtfinalu je Poljičak svladao bosanskohercegovačkog igrača Mirzu Bašića, a u polufinalu je u manje od dva sata igre osvojio svoje mjesto u finalu pobjedom nad Carlosom Gimenom Valerom. Sva četiri meča je Poljičak riješio u dva seta.

Pobjednici turnira u parovima su Adam Pavlašek i Igor Zelenay koji su u finalnom meču pobijedili Domagoja Bilješka i Andreya Chepeleva( (4:6, 6:3, 10:2).

ATP Challenger Zagreb Open dio je serije Croatian Tennis Pro Tournaments. Ova serija dio je inicijative Hrvatskog teniskog saveza kojom se nastoji omogućiti našim mladim tenisačima skupljanje bodova i iskustva na domaćim terenima, a sve to uoči početka Roland Garrosa.

Foto: Inga Ćužić/Zagreb Open

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.