Maraton lađa - trideset ekipa lađara iz Hrvatske i inozemstva natječe se za štit kneza Domagoja u utrci od Metkovića do Ploča

MARATON LAĐA

Startao je 25. Maraton lađa na Neretvi. Trideset ekipa lađara iz Hrvatske i inozemstva natječe se za štit kneza Domagoja u utrci od Metkovića do Ploča. Nakon 45 minuta vodi ekipa Zagreba. 

Tradicionalni Maraton lađa na Neretvi, kojeg 25. put organizira Udruga lađara Neretve počeo je ispod mosta u Metkoviću gdje je plotunom kuburaške skupine označen start 30 posada. Nakon prvih zaveslaja na početku maratona zbog velikih valova potopile su se dvije ekipe, Baćine i Đakova. Ekipa Baćine zabila se u val koju su stvorile ekipe ispred njih. U 15 sati je održano izvlačenje kako bi ekipe saznale koja lađa će im biti dodijeljena. Start utrke bio je u 17 sati u Metkoviću ispod mosta, nakon čega slijedi 22,5 km veslanja do cilja u Pločama. Ono što je zanimljivo svake godine jest količina navijača koja duž cijele rute prati lađare i svako mjesto naravno navija za svoju ekipu. Rogotin, Komin, Opuzen. Prve ekipe očekuju se u Pločama nakon 19 sati, a cijeli maraton možete pratiti uživo na HTV2.https://magazin.hrt.hr/price-iz-hrvatske/25-maraton-lada-na-neretvi-9006193

Maraton lađa na Neretvi je amatersko sportsko natjecanje, u kojem posadu svake lađe čini po 10 veslača, bubnjar i parićar odnosno kormilar. Osim sportsko-natjecateljskog karaktera, Maraton lađa na Neretvi prometnuo se u jednu od najvažnijih turističkih manifestacija u južnom dijelu Hrvatske.

Po dolasku u cilj u Pločama večeras će na svečanosti pobjedničkoj posadi biti uručene zlatne medalje, prijelazni pobjednički štit kneza Domagoja težak 37 kilograma i mali štit u trajno vlasništvo, te novčana nagrada. Drugoplasirana i trećeplasirana posada dobivaju medalje, te male štitove u trajno vlasništvo i novčane nagrade.

Umjesto predsjednika Republike Zorana Milanovića koji je pokrovitelj te manifestacije na događaju je kao njegova izaslanica savjetnica predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić. Izaslanica premijera je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.