Dalić u Varaždinu zahvalio pumama i poručio mladima koje vrijednosti treba zastupati i da u životu ništa nije nemoguće

Dalić u Varaždinu zahvalio pumama i poručio mladima koje vrijednosti treba zastupati i da u životu ništa nije nemoguće
O dočeku izbornika Zlatka Dalića u Varaždinu nakon velikog rezultata Hrvatske nogometne reprezentacije na svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru i osvojenog trećeg mjesta, koje je za Dalića i Vatrene bronca zlatnog sjaja imajući u vidu da su sa svjetskog prvenstva ispratili i Maroko i veliki Brazil, kao i o samom uspjehu još će se govoriti. Pamtit će se ovaj doček kao i onaj prije četiri godine kad je stigao sa srebrom iz Moskve, jer nevjerojatno koliko je ponajprije mladih Varaždinaca i Varaždinki, unatoč hladnoći, stiglo na varaždinski korzo u ponedjeljak predvečer i unatoč relativno dugom programu ustrajno i radosno skandiralo Vatrenima i izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću i članovima njegovog tima: Marijanu Mrmiću, Eduardu Rodu, dr. med, Nderimu Redžaju, Nevenu Golubaru i Miroslavu Jamniću.
 
Na svečanoj adventskoj pozornici okrenutoj gradskoj vijećnici i trgu kralja Tomislava bilo je vruće i prije nego je veliki izbornik stigao na scenu jer u svečanu atmosferu uveli su njega i njegov tim i navijače popularni zabavljači, u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin pomno izabrani glazbenici - Zaprešić Boysi, Dobre vibracije, Žiga, Kavaliri i Ivan Dečak te su prisutne zagrijali navijačkim i domoljubnim pjesmama koje su dodatno digle temperaturu i među oduševljenom publikom.
 
Ono što mlade uči Dalić sa svojim igračima ne uči ih nitko, ni škola, ni crkva, a ponekad ni prezaposleni roditelji 
 
Radostan je bio i sam izbornik Dalić koji je zahvalio svima na srdačnoj i toploj dobrodošlici te u svom stilu poručio koliko je važna skromnost i poniznost. Stigao nam je poput glasnika Božića, s mnogo predivnih poruka koje će vjerujemo dobro zapamtiti i mladi Hrvati jer ono što ih uči Dalić sa svojim igračima ne uči ih nitko, ni škola, ni crkva, a ponekad ni prezaposleni roditelji. 
 
- Znam da je hladno, ali vi ste opet tu i to pokazuje koliko ste Svi navijali za reprezentaciju i koliko je volite. Osvojili smo brončanu medalju, ona je za mene kao zlatna. Zaista smo dali sve od sebe. Vidim puno mladih ljudi, bilo ih je i jučer. Mislim da po našim mladim ljudima igrači iz hrvatske reprezentacije moraju biti uzor i mogu biti primjer kako treba živjeti i što treba zastupati koje vrijednosti i da u životu ništa nije nemoguće. Oni su se borili i oni su davali sve od sebe. Pokazali su jednu veliku hrabrost, pokazali su odlučnost, poniznost, skromnost, veliko veliko domoljublje i vjeru i to im se na kraju vratilo i Bog ih je nagradio s tim rezultatom. To su vrijednosti koje trebamo živjeti.
 
Ovo je naša Hrvatska, ovo je moja Hrvatska, kakvu ja želim da bude uvijek – zajedništvo, ljubav, poniznost, skromnost i ništa nije nemoguće. I zato mi te vrijednosti živimo, uživamo u njima, ne može nitko u našoj Hrvatskoj meni zabranit da ja kažem hvala braniteljima. Hvala braniteljima, našim legendarnim Pumama, oni su zaslužni da smo mi ovdje. Da nije bilo njih, ne bi bilo ni mene ni hrvatske reprezentacije niti nas.-  Ponosan sam i sretan što sam izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. Sve zasluge idu našim igračima. Dokaz sam da se sve može napraviti, krenuo sam iz malog mjesta, ali ostvario sam svoj san. Pošteno pristupajte, radite i sve će vam se vratiti. Vaš dolazak pokazuje vašu ljubav i emocije. Ovo je Hrvatska koju ja živim i želim.
 
Iznad svih - Hrvatska, Varaždin je moj grad - ja nisam rođen ovdje, ali ovaj grad mi je dao sve! - istaknuo ne Dalić 
 
 Uvijek su bitni mladost i iskustvo. Pred nama su kvalifikacije za EP u Njemačkoj, a to je kao da igramo doma. Za to živim i čekam. U lipnju je finale Lige nacija i tu zaista imamo nadati se pravom rezultatu. U rujnu igramo kvalifikacije za Europsko prvenstvo, napravit ću sve da tada igramo utakmicu u Varaždinu.
Varaždin to zaslužuje, to je moj grad. Ja nisam rođen ovdje, ali ovaj grad mi je dao sve. Došao sam prije 30 godina i zahvalan sam na svemu. Iz Livna sam, ali sam i Varaždinec - naglasio je Dalić. - Ako nemaš pravi tim oko sebe kao što imam ja, onda si nitko i ništa. Uz njih i igrače, ja sam treći na svijetu. Hvala vam - zaključio je Dalić, koji je u Zagrebu naglasio i potrebu jedinstva i zajedništva Sjevera i Juga koje je postojalo u Kataru.
 
 Prisutnima se obratio i Marjan Mrmić, trener vratara koji iza sebe već ima tri medalje sa SP-a. - Donijeli smo ovu brončanu medalju, treću sveukupno. Zahvaljujem svima u stručnom stožeru i igračima. Živjeli smo mjesec dana kroz reprezentaciju kao obitelj. Nije bilo nikakvih problema i došlo je do ovog rezultata. Bez starijih igrača ne bi uspjeli doći do velikog uspjeha. Vidjeli smo i mlađe igrače koji su uspjeli iznijeti teret. Vjerujem da će to biti jedna okosnica za sljedeće godine reprezentacije - kazao je Mrmić.
Pred odlazak s pozornice napravljena je zajednička fotografija sa Zaprešić Boysima da bi svi zajednički s okupljenima, zapjevali Thompsonovu domoljubnu 'Lijepa li si'. 
 
 Potrebno nam je jedinstvo Sjevera i zajedništvo Sjevera i Juga
 
I uistinu činilo se kao da je Dalićev dobri duh na trenutak pomirio i političare, jer su na dočeku bili i predstavnici Grada i nekoliko susjednih županija. A posebno je važno da zajedništvo na koje poziva Dalić misleći i na jedinstvo Sjevera i Juga Hrvatske, razvijaju i varaždinski gradonačelnik i župan jer jedino tako mogu osigurati dobrobit građana i kontinuitet razvoja ove sredine ali i svoj opstanak na vlasti.
Zajedništvo na sjeveru zato neka bude najveći plan politike u sljedećoj godini, jer cjelokupni Hrvatski razvoj i ostanak mladih pa i demografska obnova o kojoj svi ovisimo počivaju na tom dijelu gospodarski najrazvijenije Hrvatske.
 
Župan Varaždinske županije, Anđelko Stričak je vezano uz doček Vatrenih naglasio  - Ovih dana svjedočimo zaista prekrasnoj priči, bajci o uspjehu iza koje stoji puno truda, marljivosti, rada i odricanja. 
Početkom godine sa Županijskim nogometnim savezom dogovorili smo da će u iduće tri godine investirati tri milijuna kuna u sve nogometne klubove, od najniže lige, pa do županijske. Smatram da ćemo na taj način dodatno popularizirati ovaj sport i učiniti sve da ga još malo dignemo - zaključio je Stričak. 
Gradonačelnik Varaždina dr.sc. Neven Bosilj ponosan na sugrađanina rekao je da je uspjeh Zlatka Dalića i Reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru i onaj prije četiri godine u Rusiji fascinantan i da je Dalić takav doček zaslužio.
-Izbornik je Hercegovac i Varaždinec, uložio je sebe, svoje srce u ovaj grad, ali i ovu državu. Hvala mu na tome – rekao je Bosilj.
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.