Zanimljive nove mogućnosti skijanja u regiji - kupcima ski karata tri uzastopna dana besplatnog skijanja

Zanimljive nove mogućnosti skijanja u regiji - kupcima ski karata tri uzastopna dana besplatnog skijanja

LJUBLJANA: Riječanin Dejan Levanić, direktor Olimpijskog centra Jahorina promovirao je u prvim danima zime dvije velike novosti za ljubitelje skijanja u široj regiji, od Kranjske Gore i Krvavca u Sloveniji i dalje do Sljemena, Jahorine, Zlatibora, Durmitora i Popove Šapke u Makedoniji. U Ljubljani je stvar započeta s potpisivanjem sporazuma o suradnji Olimpijskog centra Jahorina i slovenskih skijaških centara, što se nastavlja povezivanjem i suradnjom između svih skijaških centara u široj regiji. Već na početku te suradnje se ostvaruju praktične koristi za sve skijaše, jer je i potpisan Ugovor, koji omogućuje uzajamno kupcima skijaških karata centara Mariborsko Pohorje, Rogla, Golte, Krvavec, Stari vrh, Vogel, Kranjska Gora, Kanin i Cerkno, kao i kupcima skijaških karata Olimpijskog centra Jahorina, tri uzastopna dana besplatnog skijanja.

Takve ideje su simpatične skijašima i rado ih prihvaćaju, a ujedno su uzajamno korisne. Ljevnaić s pravom i pravim razlogom spominje, da je „ovo odličan recept, koji prepisujemo od najpoznatijih SKI centara u Europi i svijetu, ali u tome unašamo naše ideje stvaranja povezanih magičnih zimovanja u široj regiji“.Naravno, hrvatske, slovenske i druge skijaše zanimaju novosti ove sezone. Na Jahorini se prepoznaje solidna aktivnost investicija u : instalaciju 2 ski lifta „Oštra glava“ – dužine 120 metara, i „Prača“ –dužine 900 metara, tako da za jedan sat na vrh Jahorine možemo prevesti oko 31 tisuću skijaša. Osvijetljene staze za noćno skijanje od 5,5 km produžene su na 8,5 km.Upravo završavaju Stazu za sanjkanje, dužine 600 metara širine 5 metara. Gradi se i Snowboard park na površini tri tisuće kvadratnih metara.

Nabavili su i novi osnježivač Snow Factory i tako imaju snijeg tijekom cijele zimske sezone, pa zbog toga zimska sezona je otvorena već prvog dana prosinca. Naravno tu su i zabave i koncerti na snijegu poznatih glazbenika, na primjer Prljavo kazalište i Željko Joksimović, ali i niz pogodnosti u korištenju ski karata i do 100 puta na dan(„Fast Pass“).
Predstavljena je i jedna velika novina – Regionalni skijaški časopis „SkiYu“, koji je zamišljen u Olimpijskom centru Jahorina a stvaran na terenima skijanja u regiji. U časopisu je niz konkretnih poučnih i praktičnih podataka o skijalištima regije o izboru smještaja, izboru instruktora skijanja , gdje se dobro jede, kako se kreću cijene usluga, i sve to na svim mjestima, što je vrlo zgodno za uspoređivanje i izbor po svom ukusu i mogućnostima. Na 200 stranica velikog formata prolazite krajevima i vremenom, kroz zimsku idilu i protekle događaje sportskih uspjeha i sportaških veličina.

Bit ćete na dragim mjestima na kojima ste davno bili ili na nekima za koja ste tek čuli. Idealno za planove zimskih odmora pa pogledajmo što možemo naći: O gradu Perastu Boka Kotorskog zaljeva ispod Lovćena, gdje je nedavno svoja umijeća pokazivao često nagrađivani hrvatski chef Zlatko Marinović, vlasnik kultnoga ribljeg restorana „Noštromo“ u Splitu, o prošlosti i sadašnjosti uvijek snježno bijele Jahorine i olimpijskog skijaškog centra, o gradskom skijaškom izletištu Sljemenu, tisuću metara u visinu iznad Zagreba metropole Hrvatske, o Kranjskoj Gori na sjeverozapadnom kraju Slovenije u Alpama i ostalim brojnim slovenskim skijalištima (Pohorje, Rogla, Kope, Vogel, Krvavec, Kanin, Cerkno ), o drugim skijalištima Bosne i Hercegovine( Vlašić, Raduša, Kupres, Bjelašnica, Igman, ), Crne Gore ( Durmitor), Srbije (Zlatibor i Kopaonik), Makedonije (Popova Šapka)o Nordijskom centru kompleksa skakaonica Planice, o virtuozima skijanja koji u nastupali u regiji kao: Ingemar Stenmark Alberto Tomba, Marc Girandelli , Lindy Vons, Bojan Križaj, Mateja Svet, Janica i Ivica Kostelić i mnogi drugi,zatim o atraktivnim gradovima blizini snježnih prostranstava: Rijeka, Ljubljana, Zagreb, Sarajevo, Maribor ….i sve to u slici i privlačnim tekstovima časopisa, koji se može nabaviti na bogatijim kioscima širom regije .

U časopisu je puno pitanja, ali čini se da ima još više odgovora o lijepom životu zimi u prirodi okruženoj snježnim pejsažima, s bogatim sadržajima odmora, rekreacije i udobnog smještaja.
Ivan BOTTERI

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.