Plenković u Umagu na ATP turniru: Sport je važan dio promocije i brendiranja Hrvatske

UMAG ATP

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je u subotu u Umagu, gdje je pratio polufinalni teniski susret na turniru Croatia Open, da je sport važan dio promocije i brendiranja Hrvatske."Sport je jedan od naših glavnih perli i zato Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica tijesno surađuju s brojnim sportskim savezima. Moramo raditi na tome da svaki od velikih sportskih događaja ili uspjeha bude dio naše promocije i brendinga", istaknuo je Plenković na ATP turniru u Umagu.

Ova je Vlada donijela Nacionalnu strategiju sporta i najviše izdvaja za sport
 
Zamoljen za komentar izjave predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatka Mateše koji je upozorio na izvještaj Eurostata da je Hrvatska posljednja u Europskoj uniji po izdvajanju za sport, Plenković je rekao da je ova Vlada donijela Nacionalnu strategiju sporta i da nikad više novčanih sredstava nije bilo izdvojeno za sport."Mislim da više nego prije izdvajamo za sport, a moji ministri i ja zaista činimo sve što možemo da sport bude na dostojanstvenoj razini koju zaslužuje, i prisutnošću i dolascima te dijalogom i razgovorom", istaknuo je Plenković.
Govoreći o umaškom turniru, Plenković je ocijenio da se kvalitetno pozicionirao i da predstavlja pravu atrakciju za umaški imidž u pogledu sporta i za cjelokupni turizam.

Plenković: Umaški ATP turnir je sportski, društveni, gastronomski i turistički događaj 

"Umaški turnir je naš jedini ATP turnir koji u kontinuitetu privlači naše najbolje igrače, ali i brojne strane tenisače. Istina je da se igra na zemlji, nakon trave u Wimbledonu, te shvaćam da je to uvijek malo osjetljivo za igrače, ali mislim da je to sjajna prigoda jer se radi o društvenom, kulturnom, gastronomskom, turističkom i sportskom događaju", istaknuo je  Plenković.
Podsjetio je da Hrvatska ima i WTA turnir u Bolu koji je reaktiviran te dodao da kroz ta dva turnira Hrvatska može plasirati i pozicionirati svoje igračice i igrače, što pridonosi promociji hrvatskog sporta.
Polufinalni meč na ATP turniru u Umagu predsjednik Vlade Plenković pratio je zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom financija Zdravkom Marićem, ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom te ministrom turizma Garijem Cappellijem.


Izvor: Hina / Vlada RH

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.