UFC: Miočić uzvratio Cormieru i opet osvojio naslov svjetskog prvaka

UFC: Miočić uzvratio Cormieru i opet osvojio naslov svjetskog prvaka

Američki borac hrvatskog porijekla, 36-godišnji Stipe Miočić pobijedio je 40-godišnjeg Amerikanca Daniela Cormiera nokautom u četvrtoj rundi u borbi održanoj u kalifornijskom gradu Anaheimu te tako vratio UFC naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji koji mu je isti borac prije 13 mjeseci preoteo u Las Vegasu.

Više od 19 minuta trajao je okršaj Stipe Miočića i Daniela Cormiera u kojem je na kraju branitelj naslov zadao više značajnih udaraca (123-98) i činilo se sve do odlučujućeg trenutka u završnici četvrte runde bio bliži pobjedi.

Iako je do četvrte runde primio gotovo dvostruko više udaraca, većinu od njih u glavu, zbog čega je imao problema i s vidnim poljem, Stipe Miočić nije pokleknuo i nijednog trenutka nije ustuknuo pred aktualnim svjetskim prvakom, koji je još jednom vrlo dobro koristio brzinu svojih ruku i vrlo često na kratkoj distanci laktovima zadavao teške udarce nekadašnjem prvaku i svom izazivaču

U četvrtoj od pet predviđenih rundi iscrpljujuće borbe Miočić je promijenio taktiku i počeo više koristiti udarce u tijelo svog suparnika. Na ulazu u posljednju, petu minutu četvrte runde jedan takav udarac je natjerao Cormiera na spuštanje garda, nakon čega ga je Miočić zasuo preciznim krošeima i direktima te ga srušio, a sudac u ringu je prekinuo borbu kad je vidio da se Cormier više nije u mogućnosti braniti.

Cormier je tada postao drugi borac nakon Randyja Couturea koji je uspio ujediniti UFC naslove u poluteškoj i teškoj kategoriji, što ga svrstava među najbolje majstore slobodne borbe u oktagonu svih vremena. Do poraza od Miočića, bivši američki reprezentativac u hrvanju bio je jedini neporaženi UFC svjetski prvak u teškoj kategoriji.

No, u Anaheimu je nastavljena tradicija kad su u pitanju UFC borbe za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Naime, u ovome gradu nijedan teškaš u povijesti nije uspio obraniti naslov, a Cormier je postao četvrti koji je izgubio pojas.

Izvor: HRT

Poveznica: https://sport.hrt.hr/535653/izbori/ufc-miocic-uzvratio-cormieru-i-opet-osvojio-naslov-svjetskog-prvaka

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.