Ministar Cappelli posjetio Specijalnu bolnicu Naftalan

Ministar Cappelli posjetio Specijalnu bolnicu Naftalan

Ministar turizma Gari Cappelli u pratnji državnog tajnika Tončija Glavine i pomoćnice Monike Udovičić danas je boravio u službenom posjetu Zagrebačkoj županiji gdje se susreo sa županom Stjepanom Kožićem i gradonačelnikom Ivanić-Grada Javorom Bojanom Lešom te obišao Specijalnu bolnicu (SB) Naftalan i sastao se s ravnateljem bolnice Goranom Maričićem s kojim je razgovarao o ponudama i investicijskim mogućnostima.

„Zdravstveni turizam jedan je od najprosperitetnijih posebnih oblika turizma zahvaljujući njegovom iznimnom potencijalu za daljnji razvoj i investicije kao i generatoru potrošnje turista koji konzumiraju usluge svih oblika zdravstvenog turizma. Zbog toga ćemo i u novoj Strategiji razvoja turizma poseban naglasak staviti na ovaj turistički segment kako bi omogućili da se iskoristi sav njegov potencijal. Specijalna bolnica Naftalan jedan je od primjera uspješnog spoja pružanja zdravstvenih i lječilišnih usluga i turističke djelatnosti, a uz prirodne ljepote te bogato kulturno naslijeđe koji se nalaze u njegovoj okolici u cijeloj Zagrebačkoj županiji, predstavlja savršen spoj svega što gosti traže prilikom ovakve vrste putovanja“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli prilikom posjeta specijalnoj bolnici Naftalan.



U nastavku dana ministar Cappelli posjetio je i seoski turizam Kezele koji svoju ponudu temelji na obiteljskoj tradiciji pripreme kotlovine i proizvodnji vina te čije poslovanje Ministarstvo turizma od 2006. godine sufinancira kroz različite programe potpora. U sklopu potpora Ministarstva turizma na seoskom domaćinstvu Kezele obnovljeni su i prošireni smještajni kapaciteti te se ulagalo u dodatnu ponudu wellnessa i cikloturizma, a uređeni su i prostori u kojima se odvijaju kreativne radionice i kolonije keramike.

Podsjećamo, u 2019. godini Zagrebačku županiju posjetilo je gotovo 140 tisuća turista koji su ostvarili gotovo 300 tisuća noćenja što predstavlja rast od 14 posto u dolascima te 12 posto u noćenjima u odnosu na isto razdoblje 2018. godine. Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke, Kine, Italije, Bosne i Hercegovine te Nizozemske dok su najposjećenije destinacije u Zagrebačkoj županiji u 2019. godini bile Velika Gorica, Samobor i Jastrebarsko.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.