U Hrvatskoj 11 zaraženih koronavirusom

U Hrvatskoj 11 zaraženih koronavirusom

Održana je konferencija za novinare Stožera civilne zaštite u kojoj su se javnosti obratili hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ Alemka Markotić i ministar turizma Gari Capelli.

- Sustav funkcionira onako kako je zamišljeno. Potvrđena je još jedna oboljela osoba što znači 11 i ona je iz Varaždina. Čuo sam se s kolegom Berošem koji je u Bruxellesu, djelujemo sukladno planovima. Treba integrirano politički odgovoriti na krizu. Solidarnost za suradnju. Epidemiološka situacija u Europi se pogoršava i treba ujednačiti praksu u Europi. Problem je bila oprema. Primarni fokus je na članicama Europske unije, to je naredba od Europske komisije. Sve europske institucije uspostavile su mehanizam međusektorske suradnje. Svi djelatnici u turizmu moraju znati da je ovo trenutak možda prilika, da komparativne prednosti iskoristimo, da budemo spremni. Ne očekujemo nestašice lijekova za kronične bolesnike, ističe Davor Božinović.

Alemka Markotić kaže kako je nova osoba identificirana za koronavirus, radi se o blažem obliku bolesti, osoba je imala kontakt s drugom osobom u Varaždinu.

- Zasad je u laboratorij zaprimljeno 302 uzorka, od jutros su svi negativni. 9 uzoraka je u fazi testiranja, dodaje Markotić.

Capelli kaže kako mu je drago čuti da ima sve manje slučajeva oboljenja. 

- Snažnije i jače ćemo ići s promocijom Hrvatske za naše državljane, smatra Gari Capelli.

 U Hrvatskoj 11 zaraženih koronavirusom

Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" potvrdila je da je još jedna osoba zaražena koronavirusom, što znači da je do sada u RH evidentirano 11 oboljelih. Riječ je o osobi bliskoj obitelji drugog zaraženog koronavirusom u Varaždinu. 

Zbog koronavirusa odgođena su putovanja svih hrvatskih učenika u inozemstvo, objavila je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak na svom Facebooku. Odluka o odgodi putovanja bit će na snazi, najmanje mjesec dana.

Izvor:HRT



 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.