Grad Varaždin - mjere preventive i sprječavanja širenja zaraze virusom COVID-19 na području grada Varaždina

varaždin

Grad Varaždin, nakon održane sjednice stožera Civilne zaštite, objavljuje 13. ožujka  priopćenje vezano uz mjere preventive i sprječavanja širenja zaraze virusom COVID-19 na području grada Varaždina.Mjere koje će se primjenjivati do 1. travnja 2020. godina na području grada Varaždina:

  1. zatvaraju se za posjetitelje Gradski bazeni Varaždin od nedjelje 15. ožujka
  2. neće se održavati prodaja na prostoru starog sajmišta rabljenom robom („Stara krama“ kod pothodnika)
  3. otkazuju se svi veći skupovi građana, koncerti, kazališne i kino predstave
  4. preporučuje se svim javnim službama da maksimalno reduciraju potrebu dolaska građana radi obavljanja radnji koje je moguće odgoditi
  5. preporučuje se javnim službama da organiziraju dolazak građana na šaltere na način da se u prostor za plaćanje pušta po jedna osoba, dok ostale osobe čekaju izvan zgrade. Na tim mjestima postavljaju se sredstva za dezinfekciju ruku, površine gdje dolazi do kontakta se učestalo dezinficiraju, a prostori se redovito provjetravaju
  6. gradska uprava upućuje preporuku građanima da ne dolaze obavljati poslove koji nisu neophodni, a rokovi za plaćanje računa na šalterima gradskih upravnih odjela se produžuju do 1. travnja
  7. građani se upućuju da poslove vezane uz otvorene natječaje za najam ili reviziju stanova rješavaju putem telefona ili elektronske pošte, a dokumentaciju dostavljaju putem pošte
  8. građani se upućuju da redovito prate sredstva javnog priopćavanja kako bi pravovremeno dobili informaciju o radu dječjih vrtića i škola. Sve poslovne jedinice gradskog Dječjeg vrtića Varaždin će primati djecu uz stroge mjere sanitarne higijene, a otkazani su svi izleti i odlasci djece van prostora vrtića.
  9. Gradska knjižnica i čitaonica „Metel Ožegović“ organizirat će od ponedjeljka, 16. ožujka, rad u jednoj smjeni od 9 do 17 sati. Studijska čitaonica i igraonica se zatvaraju do daljnjega, a rokovi za povrat knjiga se produžuju
  10. Gradski muzej Varaždin ostaje otvoren samo za individualne posjete, grupni posjeti se otkazuju
  11. Gradska tržnica će biti otvorena do daljnjega

 Zlatan Avar

NA SPROVODIMA U VARAŽDINU SAMO ČLANOVI UŽE OBITELJI POKOJNIKA

U sklopu mjera koje poduzima Grad Varaždin u cilju sprječavanja širenja virusa COVID-19 građanima se upućuje preporuka da posljednjim ispraćajima pokojnika na Gradskom groblju u Varaždinu i Groblju u Biškupcu prisustvuju samo članovi uže ožalošćene obitelji pokojnika.

 Iz varaždinskog poduzeća Parkovi također dolazi informacija da će se na ulazu prostorije s pokojnikom ( odarnica ) staviti obavijest kojom će se uputiti molba da u nju ulaze samo članovi najuže obitelji te da se odarnica isprazni od ljudi minimalno 10 minuta prije početka ceremonije sahrane.

Iz Parkova također stiže molba i preporuka građanima da ne dolaze u Parkove radi plaćanja grobne naknade. Rok za plaćanje grobnih naknada bit će produžuje se za mjesec dana.

UPUTE O RADU GRADSKOG MUZEJA VARAZDIN TIJEKOM EPIDEMIJE KORONAVIRUSA

koje se primjenjuju do dalinieea.Razgled izloibenih postava 1. lzloZbeni postavi otvoreni su prema redovitom rasporedu.2. U razgled se primaju pojedinaini posjetitelji i manje grupe (do 30 osoba).Ako u grupi ima viSe od 30 osoba, grupa se prema broju osoba dijeli na manje; svaka sljededa ulazi u razgled postava najmanje L5 minuta iza prethodne.U izloZbenom postavu u Starom gradu istovremeno moie biti najvi5e 100 osoba, u palati Herzeri na katu palade Sermage 50 osoba, a u izloibenom salonu u paladi Sermage 20 osoba; molimo,stoga, za strpljenje ako dekate na ulazak.3. Vodstva kroz izloZbene postave se ne omogu6avaju, odnosno i za grupne i za pojedinadneposjete pod razu m ijeva se isklj udivo samostalno razgledavanje.4. Razgled izloZbenih postava izvan radnog vremena se ne omogu6ava.
Javna dogadanja (Srijedo u Muzeju, edukacijske radionice, sviostali programi) otkazuju se iliodgadaju. Najavljene izložbe bit ie postavljene za razgled bez sluižbenog otvorenja, odnosno bez nazodnostipublike. lnformacije o terminima odriavanja objavljivat ie se na sluibenim internetskim stranicama www.gmv.hr
S obzirom na situaciju, moguie su izmjene navedenih uputa i u tom smislu molimo da seprid riavate trenutadn ih u puta muzejskog osoblja,Gradski muzej VaraZdin redovito prati upute Nacionalnog stoZera civilne zaitite, prema kojima ie prilagođavati i svoj radni režim.
Sve informacije dostupne su i na naiim službenim stranicama www.gmv.hr; upite možete poslati na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

HNK u Varaždinu odgađa sve programe

HNK u Varaždinu odgađa sve programe do daljnjega, uključujući i najavljenu premijeru NIŠTA NOVO koja je trebala biti izvedena 21.03.HNK u Varaždinu postupa u skladu s preporukom Kriznog stožera civilne zaštite, vodeći računa o zdravlju naših građana.Svi koji su kupili ulaznice, povrat novca za iste mogu zatražiti na blagajni Kazališta radnim danom od 10-12 i od 18-19,30 sati. O svim promjenama, a koje će ovisiti o preporukama Kriznog stožera civilne zaštite, pravovremeno ćemo obavijestiti javnost putem medija.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.