Koronavirus - u Hrvatskoj 39 oboljelih

korona

Potvrđen je još jedan slučaj zaraze koronavirusom, javlja novinarka HRT-a Stela Sep koja je informaciju dobila iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Tako Hrvatska sada ima ukupno 39 oboljelih, a U subotu je ta brojka narasla za sedam. 

Iz županijskog stožera navode kako je uz dva danas ranije potvrđena slučaja, još jedan nalaz iz uskog kruga zaražene obitelji pozitivan. Ostali uzorci još su u izradi (11 uzoraka), a jutros ih je poslano ukupno 12.

Iz općine Ernestinovo, s čijeg područja dolaze prve dvije osobe zaražene koronavirusom, izvijestili su kako se do daljnjega  obustavlja rad dječjih vrtića i pohađanje nastave u osnovnim školama, otkazuju se sva sportska natjecanja i javna okupljanja, a u crkvama se neće služiti mise.

Situacija u Europi oko širenja koronavirusa i dalje se pogoršava. Raste broj osoba koje su zaražene. Raste broj i u Hrvatskoj, no to nije na razini nekih država koje se najteže pogođene, rekao je na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Usubotu je u Hrvatskoj potvrđeno šest novih slučajeva zaraze koronavirusomm a najnoviji je slučaj hrvatske državljanke koja je stigla iz Rumunjske s određenog natjecanja i detektirana je kao pozitivna u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Dodao je kako je do sada napravljeno 640 uzoraka i osim nje pozitivnih drugih nema. Opširnije

https://vijesti.hrt.hr/591103/koronavorus-najnovije-informacije

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.