U Hrvatskoj 81, a u Varaždinu šesti slučaj - koronavirusom zaražena liječnica

OBV

U Hrvatskoj je prema najnovijim  podacima potvrđeno 12 novih bolesnika što je ukupno 81 od kojih je pet osoba izliječeno. Napravljeno je 1205 testiranja, a na da današnjoj pressici u Varaždinu potvrđen je i šesti slučaj zaraze koronavirusom, potvrdili su to ravnatelj varaždinske bolnice Nenad Kudelić i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Robert Vugrin. Riječ je o liječnici  na specijalizaciji u KBC-u Zagreb, a povremeno, kao i svi  specijalizanti radi u varaždinskoj Općoj bolnici.
- Liječnica je bila izložena oboljeloj osobi u klinici, a u Varaždinu će nakon testiranje koje je, nažalost, pokazalo da je liječnica pozitivna svi pacijenti i osoblje u kontaktu morati u samoizolaciju sljedećih 14 dana, rekao je Kudelić. Specijalizantica je dobrog je općeg stanja s blagom kliničkom slikom sličnoj običnoj prehladi.
Varaždinska bolnica, istaknuo je Kudelić, pripremljena je za pojačano liječenje pacijenata s koronavirusom te se obrađuju samo hitni i neodgodivi slučajevi.
- Naši djelatnici radit će i odmarati se u grupama. Zbrinjavat ćemo, kao i dosad, sve hitne pacijente, a pripremili smo dodatni prostor za prijem povećanog broja pacijenata zaraženih koronavirusom, dodao je Kudelić ustvrdivši da varaždinski zdravstveni sustav nije narušen.
Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Robert Vugrin rekao je da je uz šest osoba s potvrđenim koronavirusom još 50 testiranih osoba na koronavirus, a i dalje je više od 500 osoba pod aktivnim zdravstvenim nadzorom, a zabilježeno je osam slučajeva kršenja samoizolacije.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.