Gradonačelnik Čehok izvijestio javnost o zatvaranju dječjih vrtića u Varaždinu

čehok
iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/qPzrf8KDiP0" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Gradonačelnik grada Varaždina, dr. sc. Ivan Čehok i načelnik stožera civilne zaštite Grada Varaždina, Zlatan Avar, danas, 20. ožujka, ispred Gradske vijećnice izvijestili su o novim mjerama vezanim uz dječje vrtiće i igrališta.

Ponovno su upozorili da se građani ne okupljaju u većem broju na javnim površinama, posebice na dječjim igralištima i sportskim igralištima kako bi se spriječilo širenje virusa. Iz navedenog razloga s današnjim danom će se sva dječja igrališta ograditi trakom, zatvoriti. U suradnji s nacionalnim stožerom, s policijom i komunalnim redarima vršit će se provjera ugostiteljskih objekata i svih objekata koji trebaju biti zatvoreni te i dalje upozoravati građane koji se okupljaju u većem broju na javnoj površini. Ponovno su upozorili građane da se drže i samoizolacije te će kontrola istoga biti pojačana uz stroge kazne. Sve terase su također maknute na području grada. Mole se osobe starije životne dobi da ne izlaze iz svojih domova ukoliko isto nije neophodno, već da pomoć zatraže od Crvenog križa Varaždin.

Gospodarske mjere biti će poduzete sukladno prioritetima, oslobađanje plaćanja komunalne naknade ili odgoda plaćanja iste. Roditelji djece koja idu u vrtiće, biti će oslobođeni plaćanja naknade za mjesec ožujak, bilo da je riječ o privatnim ili gradskim vrtićima. Svi ugostiteljski objekti, uslužne djelatnosti koji su u gradskim prostorima biti će oslobođeni plaćanja mjesečne najamnine. Donesena je i Odluka o osnivanju kriznog stožera za gospodarstvo. Građani sve upite u vezi koronavirusa mogu i dalje upućivati na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

S obzirom na ozbiljnost situacije i prijeku potrebu zatvaranja sedam objekata Dječjeg vrtića "Varaždin" te činjenicu da većina roditelja ne koristi usluge vrtića, odlukom Gradonačelnika obveze 'plaćanja oslobođeni su SVI roditelji korisnici usluga vrtića za mjesec ožujak i mjesec travanj 2020. godine.Roditelji koji su u međuvremenu platili uslugu vrtića za mjesec ožujak, a te će obveze biti oslobođeni u prvom mjesecu redovnog i normalnog rada vrtića. 

Ova odluka odnosi se i na privatne dječje vrtiće. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.